TÜSİAD yönetiminde küs olan iki aile girdi

TÜSİAD yönetiminde küs olan iki aile girdi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 45. seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda sunulmak üzere oluşturulan yönetim kurulu aday listesinde küs iki aile temsilcisi de var.

TÜSİAD yönetiminde küs olan iki aile girdi
16px
24px
21.01.2015 08:06
ABONE OLgoogle
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 45. seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda sunulmak üzere oluşturulan yönetim kurulu aday listesi ile yüksek istişare konseyi divanı aday listesini kamuoyuyla paylaştı.

TÜSİAD açıklamasına göre TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansen Başaran-Symes, 22 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere yönetim kurulu asil ve yedek üye aday listesini oluşturdu.

2015-2016 dönemi için önerilen isimler genel kurul toplantısı öncesinde bugün TÜSİAD üyelerine sunuldu. Başaran-Symes tarafından üyelere sunulan yönetim kurulunun asil aday listesinde; İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Bahadır Balkır, Cansen Başaran-Symes, Memduh Boydak, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski, Ali Yıldırım Koç, Murat Özyeğin, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara ve Sedat Şükrü Ünlütürk yer alıyor.

Yedek aday listesinde yer alan isimler ise Erol Bilecik, Dilek Yardım, Orhan Turan, Ali İhsan Yeşilova, Gönenç Gürkaynak, Halil Cem Karakaş, Batu Aksoy, Enis Güner, Levent Akgerman, Turhan Turhangil, Hüseyin Murat Akın ve Pelin Akın'dan oluştu.

YİK'te Özilhan dönemi 

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan da 22 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere,TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listesini oluşturdu. 

Özilhan, tarafından 2015-2016 dönemi için önerilen ve TÜSİAD üyelerine sunulan YİK Başkanlık Divanı aday listesinde ise Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı), Ümit Nazlı Boyner (Başkan Yardımcısı), Ömer Aras (Başkan Yardımcısı), Ahmet Agah Uğur (Başkan Yardımcısı), Yavuz Canevi (Sekreter) ve Zekeriya Yıldırım (Sekreter) yer alıyor.

TÜSİAD yönetiminde sürpriz isimler
 
Cansen Başaran Symes’in önerdiği yönetim kurulunun asil aday listesinde Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin de bulunuyor. Daha önce Rahmi Koç ve Mustafa Koç gibi isimler TÜSİAD’da başkanlık yapmadıkları halde Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı olarak TÜSİAD’da görev almışlardı. Ali Koç ile birlikte Koç ailesi yeniden TÜSİAD yönetimine girmiş olacak. Murat Özyeğin daha önce TÜSİAD yönetiminde yedek üye olarak görev alırken, Ali Koç ilk kez yönetim kurulunda yer alacak. Diğer asil adaylar arasında ise Memduh Boydak, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Bahadır Balkır, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara ve Sedat Şükrü Ünlütürk. Eski başkanlar arasından seçilen YİK Başkanlığı için sıra Tuncay Özilhan’da.

KOÇ VE ÖZYEĞİN AİLESİ ARASINDAKİ BİTMEYEN KÜSLÜK

2005 yılında p
erakende sektörü sürpriz bir haberle sarsıldı. Gima ve Endi ile ilgilendiğini duyuran o dönem Koç Grubu'na bağlı Migros'un bu atağından sonra herkes Koç-Fiba cephesinde bir imza bekliyordu. Ancak Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'in son dakika hareketiyle Gima-Endi'nin yönü Migros'tan CarrefourSA'ya çevrildi. Haftalardır süren pazarlıklar son aşamaya gelmişken ibre bir anda CarrefourSA'ya döndü. Ve Carrefoursa 132.5 milyon dolar vererek Gima ve Endi'yi satın aldı. Satış piyasada olduğu kadar Koç Holding'te de şok etkisi yarattı. Holding'den yapılan açıklamada, "İmza aşamasına gelinmesine rağmen Fiba'nın tarafımıza haber dahi vermeden başka bir şirket ile anlaşmaya vardığı tarafımıza bildirilmiştir. İş ahlakına sığmadı..." açıklaması yapılmıştı. Bu satışın arkasında da Murat Özyeğin'in olduğu açıklanmıştı. Rahmi Koç bu yapılanı asla unutmamış, Hüsnü Özyeğin'le hiç konuşmamıştı.

Şimdi Koç Grubu'nu temsilen Ali Koç ve Fiba Holding'den Murat Özyeğin aynı yönetimde çalışacak.. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde