TÜSİAD yeni Anayasa istedi!

TÜSİAD yeni Anayasa istedi!

Referandumdan ‘evet’ çıkması iş dünyasında ‘yeni bir dönem’ olarak değerlendirildi.

TÜSİAD yeni Anayasa istedi!
16px
24px
13.09.2010 07:55
ABONE OLgoogle

İşadamları yeni dönemde daha özgürlükçü bir ekonominin hakim olacağını ve Türkiye’nin yükselişe geçeceğini söylediler

TÜSİAD yeni Anayasa çağrısını tekrarladı

Referandum öncesi görüş açıklamayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner “Hedef; bir arada, özgürce yaşama irademizin ifadesi ve gerçek bir toplum sözleşmesi niteliğinde hazırlanacak bir 21. yüzyıl Anayasası olmalıdır” açıklaması yaptı. TÜSİAD’dan yapılan açıklamada “TÜSİAD referandum sonucundan bağımsız olarak, Türkiye’nin yeni bir anayasaya olan ihtiyacının canlı kalacağını pek çok kez dile getirmiştir. Katılımcı ve uzlaşmacı bir süreçle hazırlanacak 21. yüzyıla yakışır yeni anayasa Türkiye’nin ‘3 bölenini’, ‘3 birleştiren’ haline getirmeye de hizmet etmelidir. Bölenlerden ilki din ve vicdan özgürlüğüdür; Devlet tüm din ve mezheplere tam anlamıyla eşit mesafede duracak mıdır? İkinci bölen kimlikler meselesidir. Hepimiz, Türk, Kürt veya herhangi bir etnik köken tanımlamasının ötesinde ‘eşit vatandaş’ olma noktasında anlaşacak mıyız?” denildi.

Halk istikrara oy verdi ekonomide sınıf atladık

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan: Bu kadar ağır bir ‘hayır’ kampanyasının olduğu dönemde Türk insanının ilk kez sivillerin hazırladığı bir Anayasa değişikliği paketine yüzde 60’lara varan oranda ‘evet’ demesi, özlenen demokrasinin sandığa yansıması oldu. Bu aynı zamanda yeni Anayasa değişikliğine de onay verilmesi anlamına geliyor. Biz MÜSİAD olarak istikrarın devamı için ‘evet’ denilmesi gerektiğini söylüyorduk. Böylece istikrarın devam edeceği görülüyor. Bu sonuçlarla yabancı yatırımcıların aklındaki soru işaretleri de tamamen kayboldu. Yeni yatırımlar ve iş kapıları açılacak. Türkiye’nin zaten yıldızı parlıyordu, referandum sonucu ile Avrupa’da ve dünyada da yıldızı artık yükselecek. Türkiye artık özgürlükçü ortamda üretim yapacak. Ekonomide sınıf atladık.

Büyümemiz hızlanacak istikrar korunacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş: Halkın onayladığı bu Anayasa değişiklikleriyle Türkiye sadece daha demokratik bir ülke olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomik gelişmesi hızlanacak ve istikrarını muhafaza edecek. Referandum sonucu

hayırlı olsun. Türk milleti büyük sağduyu örneği göstererek tercihini ortaya koydu. Bizler iş dünyası olarak her zaman Türkiye’nin istikrarından, Türkiye’nin ekonomik gelişmesinden, zenginleşmesinden ve refahın tabana yayılmasından yana olduk. İnanıyorum ki halkımızın onayladığı bu Anayasa değişiklikleriyle Türkiye sadece daha demokratik bir ülke olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomik gelişmesi hızlanacak ve istikrarını muhafaza edecek.

Yükselen çıta iş dünyasına olumlu şekilde yansıyacak

 TUSKON Başkanı Rızanur Meral: Türk insanı her zaman olduğu gibi tercihini yine ilerleme ve gelişim yönünde kullandı. Halkımız ağırlığını koyarak, her zaman basiretli ve ileri görüşlü bir halk olduğunu bir kez daha kanıtlayarak, bunu sandığa yansıttı. Yükselen demokrasi çıtası iş dünyası, yargı ve tüm halkımıza olumlu bir şekilde yansıyacak. Şimdi yapmamız gereken yönümüzü yeniden ekonomiye çevirmektir. Artık yolumuza bakmamız lazım.

Başından beri evet dedik Türkler artık uçuyor!

 Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: Referandum sonucu tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Biz TİM olarak başından beri referanduma ‘evet’ diyeceğimizi söylemiştik. Referandumun hem ekonomik hem de siyasi sonuçları olacak. Avrupa Birliği müzakerelerinde birçok engel kalkmış olacak. Daha demokratik bir ülke olmak için önemli bir adım atıldı. Bu sonuç ekonomiyi de olumlu etkileyecek. Yabancı sermaye akışında artış olacak. Faizler düşecek, bu da dengeli bir kuru beraberinde getirecek. Bizim 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Türkiye basketbolda tabuları yıktı. Tabuları yıktığımızda Türkler’in neler yapabileceğini gösteriyoruz. Türkiye daha iyisini hak ediyor, Türkler uçuyor.

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde