TÜSİAD ve TOBB, özel sektör temsilcilerini buluşturuyor

TÜSİAD ve TOBB, özel sektör temsilcilerini buluşturuyor

TOBB ile TÜSİAD, G-20Liderler Zirvesi’ne hazırlık çerçevesinde, İstanbul’da emtia fiyatlarındakidalgalanma konusunu yerli ve yabancı uzmanların katılımı ile ele alacak.

TÜSİAD ve TOBB, özel sektör temsilcilerini buluşturuyor
16px
24px
09.09.2011 15:14
ABONE OLgoogle

Uluslararası emtia fiyatlarındaki hareketlilikküresel düzeyde belirsizliği artırırken,  TOBB ile TÜSİAD, G-20Liderler Zirvesi’ne hazırlık çerçevesinde, İstanbul’da emtia fiyatlarındakidalgalanma konusunu yerli ve yabancı uzmanların katılımı ile ele alacak.

TOBB ile TÜSİAD'ın ev sahipliğinde,TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Fransız İşletmeler Birliği (MEDEF) işbirliğinde12 Eylül 2011 tarihinde gerçekleşecek konferansta, emtia fiyatlarındakidalgalanmalardan kaynaklanan riskler ve çözüm önerileri değerlendirilecekve risklerin hafifletilmesine yönelik stratejiler ele alınacak. Belirlenecekstratejiler iş dünyası için de önemli bir yol haritası oluşturacak.

Küresel ekonomide yaşanan krizlerin yanısıra,  diğer riskler de gündemde yoğun olarak yer alıyor. Bunlarınarasında en önemlilerinden biri emtia fiyatlarındaki hızlı artış ve dalgalanmadır.Emtia piyasalarındaki dalgalanma, kredi bulma sıkıntısı ve gelişmiş ülkelerdeyaşanan problemlerin küresel ekonomide istikrarsızlığa yol açması gibiriskleri beraberinde getirmektedir.       

Türkiye’nin de üyesi olduğu G-20’nin,3-4 Kasım 2011 tarihinde, Cannes, Fransa’da yapılacak zirve toplantısınınhazırlık çalışmaları kapsamında, çeşitli toplantılar düzenlenmektedir.Emtiaların arzında ve fiyatlarında istikrarın desteklenmesi için küreselişbirliği ve koordinasyon çağrıları üzerine, 12 ve 13 Eylül 2011 tarihlerinde,İstanbul’da G-20 Özel Sektör temsilcileri ve G-20 Bakanlar toplantısınınyapılması kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede, TOBB ve TÜSİAD’ın evsahipliğinde ve TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Fransız İşletmeler Birliği(MEDEF) işbirliğinde, 12 Eylül 2011 Pazartesi günü, İstanbul ConradOtel’inde, “Emtia Fiyatlarındaki Dalgalanmalar Konferansı” konuluG-20 Özel Sektör Toplantısı gerçekleştirilecek. 

Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalardan kaynaklananrisklerin ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği konferansta, risklerinhafifletilmesine yönelik stratejilerin ortaya çıkartılması amaçlanıyor.Toplantının açılış konuşmaları, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, MEDEF GenelDirektörü Michel Guilbaud ve B20 Emtia ve Hammadde Çalışma Grubu ÜyesiBruno Bensasson tarafından gerçekleşecek.

Toplantıda, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalarınmakroekonomik istikrar üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir paneldüzenlenecek. BG Group Energy Holding Direktörü Mehmet Öğütçü’nin moderatörlüğündegerçekleşecek panele, TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti,TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kibar Holding CEO’su Ali Kibar, EuroCommerceBaşkanı Dr. Rainardt Freiherr von Leoprechting, Shell International Uluslararasıİşler Başkan Yardımcısı Doug McKay, Nestle Avrupa Birliği İşleriMüdürü Bart Vandewaetere, Londra Metal Borsası İş Geliştirme DirektörüChris Evans ve Michelin Kurumsal Halkla İlişkiler Müdür Vekili       Eva Nguyen Binh konuşmacı olarak katılacak.

Toplantı sonucunda, G-20 Özel Sektör temsilcilerininraporlarından elde edilen sonuçlar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğluve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından 13 Eylül 2011tarihinde yapılacak G20 Bakanlar toplantısında sunulacak. Bu sonuçlar ayrıca,G20 ülkelerinin işdünyası temsilini üstlenen B20 grubunun 1-2 Kasım 2011tarihlerinde Fransa’da yapılacak olan toplantısında değerlendirilecek.


TÜSİAD, G20 ülkelerinin işdünyası temsil örgütü olan B20 grubunda Türk iş dünyasını temsil etmektedir.

G-20 ülkeleri endüstrileşmiş ve yükselenekonomiler olmak üzere: Türkiye, AB, G8 (ABD, İngiltere, Fransa, Almanya,Japonya, Kanada, İtalya ve Rusya), Güney Kore, Arjantin, Brezilya, Meksika,Çin, Hindistan, Endonezya, Avustralya, Suudi Arabistan ve Güney Afrika’danoluşmaktadır.

Tarih: 12 Eylül 2011, Pazartesi
Saat: 13:30-18:30
Yer: İstanbul Conrad Otel – JuniorBalo Salonu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde