TÜSİAD üyesini alevlerin arasından aldılar!

TÜSİAD üyesini alevlerin arasından aldılar!

Yağışlı havanın etkisiyle otomobilinin hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarpan Dinçkök’ün aracı bir anda alev topuna döndü.

TÜSİAD üyesini alevlerin arasından aldılar!
16px
24px
08.10.2010 07:12
ABONE OLgoogle

 Yardıma koşan diğer sürücüler tarafından alev alan otomobilden son anda çıkarılan Dinçkök uzun süre kendisine gelemedi.

Akkök Şirketler Grubu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök (37) dün gece geçirdiği trafik kazasında ölümden döndü. Gece saat 00:30 sıralarında Mini Cooper marka otomobiliyle evine dönüş yapan Dinçkök, Okmeydanı-TEM bağlantı yolu Kemerburgaz yol ayrımında yağışlı havanın etkisiyle otomobilinin hakimiyetini kaybetti. Kaygan yolda bir anda bariyerlere doğru önelen Dinçkök’ün otomobili yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır hasar gören otomobil bi anda yanmaya başlayarak alev topuna döndü.

Yardımına sürücüler koştu

Yanan otomobilinin içerisinde sıkışan ve dışarı çıkamayan Ayça Dinçkök’ün yardımına yoldan geçen diğer araç sürücüleri koştu. Alevler içerisindeki otomobilden çıkartılan Dinçkök’e, o sırada şans eseri yoldan geçen bir ambulansın sağlık görevlileri müdahale etti. Kazanın ardından şok yaşayan ve kendisine gelmekte güçlük çeken Dinçkök, ambulansa alınarak tedavi edildi. Olay yerine gelen ifaiye ekipleri yanan otomobili uzun uğraşlar sonucu söndürdü. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Dinçkök daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Ayça Dinçkök kimdir?

Ayça Dinçkök, 1973’de İstanbul’da doğdu. Boston Üniversitesi’nde işletme eğitimini tamamladıktan sonra 1994 yılında Türkiye’ye dönmüş ve iş yaşamına Akkök Şirketler Grubu’nda başladı. Dinçkök, Akkök Sanayii Yatırım ve Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyeliği görevine ek olarak grup şirketleri yönetim kurullarında da bulundu. Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu ve Merkezi Belçika’da olan CIRFS (Internatioal Rayon and Synthetic Fibres Committeee) Yönetim Kurulu üyesi olan Dinçkök, Mercan ve Kaplan isimli iki çocuk annesi.

Ayça Dinçkök’ün otomobili direğe çarptıktan sonra bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Kısa süre içinde aracı alevler sardı. Çevreden yetişen sürücüler genç kadını aracın içinden güçlükle çıkarabildi. Dinçkök, yanmaktan son anda kurtarıldı. Dinçkök, ambulansa bindirildiğinde yaşadığı şok gözlerinden okunuyordu.

Çağdaş Ulus/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde