TÜSİAD'ın yeni başkanı bu listeden çıkacak

TÜSİAD'ın yeni başkanı bu listeden çıkacak

TÜSİAD başkanlığı koltuğuna kimin oturacağını belirlemek için kulisler sürüyor.

TÜSİAD'ın yeni başkanı bu listeden çıkacak
16px
24px
06.06.2014 08:25
ABONE OLgoogle
Önceki gün Muharrem Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla boşalan TÜSİAD başkanlığı koltuğuna kimin oturacağını belirlemek için kulisler sürüyor.

En kuvvetli aday olarak görülen Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, başkan olacağı iddialarını “Yalan haber” diye niteledi ve “2 başkan yardımcısı daha var, ayrıca yönetim kurulu üyeleri de başkan olabilir. Ben sadece kıdemli başkan yardımcısı olduğum için vekalet ediyorum” diye ekledi.

Diğer başkan yardımcıları Tayfun Bayazıt ve Memduh Boydak da ‘ateşten gömlek’ olarak nitelenen başkanlığa gönüllü olmadıklarının sinyallerini veriyor. Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri ayaküstü kulis yaptı.

“Peşimizden atlı koşturmuyor, kurum nasıl olsa yürüyor, biraz düşünelim” duygusu ağır bastı. Esas toplantı salı günü gerçekleşecek ama şimdilik görüntü, kimsenin bir adım öne çıkmaya gönüllü olmadığı ve TÜSİAD’ın bir kez daha ‘mecburen başkan’ seçmek zorunda kalacağı yönünde.  

Örnek olması gereken bir duyarlılık

TÜSİAD’ı ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifayla ilgili “TÜSİAD Başkanı örnek olması gereken bir duyarlılık gösterdi, aynı duyarlılığı siyasetçilerin ve haber yapan gazetelerin de göstermesini isteriz” dedi. 

5 aylık başkan bu listeden çıkacak

- Haluk Dinçer Bşk. Yrd. 
- Tayfun Bayazıt Bşk. Yrd. 
- Memduh Boydak Bşk. Yrd. 

ÜYELER 
- Cansen Başaran 
- Cenk Çimen 
- Sedat Şükrü Ünlütürk 
- Tarkan Kadooğlu 
- Esin Güral Argat 
- Osman Boyner 
- Simone Kaslowski 
- Volkan Vural 
- Zafer Ali Yavan

ANALİZ - Patronlar ‘profesyonel’e doğru gidiyor

Son yıllarda başkan bulmakta zorlanan TÜSİAD için kurumun başına profesyonel yönetici getirmek de bir seçenek.

Patronlar Kulübü, başkanlık çok mesai gerektirdiği için ve Batı’da benzer STK’ların başkanlık görevini profesyonellere devretmesini de örnek alarak bu seçeneği hayata geçirmek istiyor. Ancak, bu kısa vadeden çok, orta vadede tercih edilecek bir seçenek.
Meltem Ersoy/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde