TÜSİAD’ın çiçeği burnunda başkanından ilk mesaj: İş dünyasının işi zor

TÜSİAD’ın çiçeği burnunda başkanından ilk mesaj: İş dünyasının işi zor

TÜSİAD’ın yeni başkanı Cansen Başaran Symes, genel kurulun ardından ilk mesajını verdi.

TÜSİAD’ın çiçeği burnunda başkanından ilk mesaj: İş dünyasının işi zor
16px
24px
22.01.2015 11:43
ABONE OLgoogle
TÜSİAD’ın 45. Genel Kurulu, Four Seasons Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. 176 oyun kullanıldığı genel kurulda, tek aday olan Cansen Başaran Symes, 174 oyla TÜSİAD’ın yeni başkanı seçildi.

TÜSİAD başkanlığını Haluk Dinçer’den devralan Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’den sonra üçüncü kez seçilen kadın başkan oldu.

Başkan seçilen Symes, kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Symes, “Bu kürsüyü sayman olarak kullanıyordum daha önce. İlk defa oylarınızla yönetim kurulunu temsilen buradayım. Takdir edersiniz ki hemen bu toplantının ardından yönetim kurulu olarak bir araya gelip, kendi aramızda görev bölümümüzü yapacağız. Öncelikle bütün üyelerimize şahane bir 2015 yılı diliyorum. Herkesin gönlündeki başarıların gerçekleşeceği bir yıl olmasını arzu ediyorum. Kimi telefonla aradıysam saat kaç olursa olsun, kime mesaj attıysam, kimden randevu istediysem çok seri halde oldu. Müthiş bir güç aldım yönetim kurulunu oluştururken. Bütün arkadaşlarım destek oldu, ne istediysem yaptılar ve bence şahane bir yönetim kurulu ortaya çıktı. Sizler de bunu oylarınızla desteklediniz. Müthiş bir enerjimiz var. Sizlerden ricam bu yönetim kurulunun enerjisini sizler de destekleyin. Yelkenlerimizi doldurun. Haluk’u dinlerken, arkadaşlar da söylüyor yeni döneme çok uzun bir liste verdi diye. Dolayısıyla işimiz tabii ki zor” dedi.

İŞ DÜNYASININ İŞİ ZOR

Sadece TÜSİAD’ın değil, dünyada iş dünyasının işinin zor olduğunu belirten Symes, “Bu TÜSİAD’a ve Türkiye’ye özel bir şey değil. Dünyanın böyle zor bir döneminde hep birlikte TÜSİAD üyelerinin bilgisini en iyi şekilde harmanlayarak bir iş yapmaya çalışacağız. Onun için katkılarınız önemli. Buradan Davos’taki arkadaşlarımıza da selam yolluyorum. Dün akşamdan bu yana çok mesaj aldım Davos’tan. Birçok arkadaşımız orada. Ben yarı Davos’çuyum, aklımın bir kısmı da orada. Bir daha Davos’la bu toplantıları çakıştırmayacağız” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde