TÜSİAD'ın Babacan rahatsızlığı

TÜSİAD'ın Babacan rahatsızlığı

TÜSİAD'DAN, BAKAN VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN'A 'KARPUZUN BİRİNİ BIRAK' MESAJI.

TÜSİAD'ın Babacan rahatsızlığı
16px
24px
10.07.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın görevlerind en birini bırakması gerektiğini söyledi. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın iki görevi birden yürütmesinin zor olduğuna dikkat çeken Sabancı, "Bunun ismi çifte şapkalılıktır. Bu bir zaman meselesi, bu görevin tek rar düşünülmesinde fayda olabilir. İki ayrı konu iki ayrı yönetim istiyor. Babacan'ın hangi şapkasını bırakma sı gerektiğine hükümet k arar vermeli" dedi. 

Referans Gazetesi'ni ziyar et eden TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, ekonomideki kısa, orta ve uzun vadeli konuların yanı sıra AB üyelik sürecini takibe aldıklarını söyledi. Eurobarometre sonuçlarına göre Türkiye'de Avrupa Birliği'ne destek oranın yüzde 60'ten 43'e düştüğüne dikkat çeken Sabancı, "Hükümet kanadında Avrupa Birliği konularında bi r yavaşlama var. 

Ekim ayı sonunda açıklanmas ı beklenen AB İlerleme Raporu'nda Türkiye için olumsuz sonuçların çıkmamasını istiyoruz. Beklerdik ki daha hızlı hareket ed ilsin" diye konuştu.Yapılanların göz ardı edilmemesi gerektiğini de söyleyen Sabancı, "Müzakerelerin başlamas ı, tarama süreci çok önemliydi. Hükümet AB yolunda başarılı işler de yapıyor ancak yurtiçi ve yurt dışı iletişimde bir strateji oluşturmamız şart. AB hedefinden sapma olmamalı. Hala bazı konularda hükümetin toplumun çeşitli ke simlerinden destek bulacağını düşünüyorum. Karşılıklı uzlaşma yoluyla bir formüle erişmek l azım” dedi. 

Kıbrıs müzakereleri etkilemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıb rıs konusundaki çıkışlarının kamuoyundaki AB desteğinin düşmesini etkilemiş olabileceğini kaydeden Sabancı, re formların AB’den önce, halk adına yapılması gerektiğini söyledi. Hükümeti bugüne kadar Kıbrıs konusunda attıkları adımlarda hiç tereddütsüz desteklediklerini aktaran Sabancı, “İlla bir taraf taviz verecek değil, oturup konuşulm alı. Ben Kıbrıs konusunun müzakereleri durdurma noktasına getireceğini düşünmüyorum. AB'nin de müzakereleri belli başlıklarda askıya alacağını zannetmiyorum” ifadesi ni kullandı.

AB ile ilgili konuların gündemden düştüğünü b

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde