TÜSİAD’dan e-ticaret için ne önerdi?

TÜSİAD’dan e-ticaret için ne önerdi?

TÜSİAD, Türkiye’de 35 milyar liralık ciroya ulaşan e-ticaret sektörünün büyümesini desteklemek için alternatif ödeme sistemlerinin geliştirilmesini önerdi.

TÜSİAD’dan e-ticaret için ne önerdi?
16px
24px
22.08.2014 07:34
ABONE OLgoogle
TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye’de 35 milyar liralık ciroya ulaşan e-ticaret sektörünün büyümesini desteklemek için alternatif ödeme sistemlerinin geliştirilmesini önerdi.

“Türkiye’de e-ticarete yönelik güven hissi yerleşmedi” tespitini yapan TÜSİAD’a göre e-ticarette alternatif ödeme sistemlerinin yaygınlaşması güven algısını geliştirecek ve kayıtdışı ekonominin azaltılmasını sağlayacak.  

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Taslağı hakkında görüşlerini sıralayan TÜSİAD, şu önerilerde bulundu: “Akıllı telefonlar vasıtasıyla tüketicinin her türlü ihtiyacına hizmet etmek üzere geliştirilen ve her geçen gün cep telefonu kullanıcıları bakımından vazgeçilmez bir nitelik kazanan uygulamalar bulunuyor. Bu hizmetlerin daha ileri seviyelere taşınmasında ise mobil ödeme yönteminin kullanılmasının önemi göz ardı edilmemeli. Mevcut durumda mobil işletmeciler imtiyaz sahibi oldukları mobil ödeme yöntemiyle bu satışa aracılık ettiklerinde, Hazine Payı, Özel İletişim Vergisi ve Kurum Masraflarına Katkı Payı gibi mükellefiyetlere tabi olmakta ve mobil işletmeciler ile servis sağlayıcılar arasında rekabet açısından eşitsizlik oluşuyor.”

Taslakta, herhangi bir yetkilendirme ve yükümlülüğe tabi olmadan hizmet veren internet servis sağlayıcıların sektörde altyapı işleten yatırımcıları finansal açıdan zor duruma soktuğu belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde