TÜSİAD'dan anayasa sitemi

TÜSİAD'dan anayasa sitemi

Muharrem Yılmaz, “Türkiye’nin ilk kez sivil, demokratik bir anayasa yapmayı kaçırma noktasına gelmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı" dedi.

TÜSİAD'dan anayasa sitemi
16px
24px
27.11.2013 16:05
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, “Türkiye’nin ilk kez sivil, demokratik bir anayasa yapmayı kaçırma noktasına gelmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı" dedi.

 TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin (İPM) düzenlediği "Demokrasinin Kurumsallaşması ve Sürdürülebilirliği" konferansında gündem yeni anayasaydı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, anayasa sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi.

Yılmaz, "Türkiye’nin ilk kez sivil, demokratik bir anayasa yapmayı kaçırma noktasına gelmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı.Tıkanıklık hiç de azımsanacak, geçiştirilecek bir tıkanıklık değildir. Parti temsilcilerimiz bu tıkanıklığı birbirlerinin tutumuyla ilişkilendiriyor, hatta süreci 18 ay sonra yapılacak genel seçim sonrasında oluşacak meclise devretmeye yönelik değerlendirmeler de duyuyoruz. Bu tutum demokratik standartlar için atılacak adımların samimiyetini, gerçekliğini ağır bir şekilde sorgulatmaktadır. Demokratik olma yolunda mevzuat temelinde çok şey denedik"dedi.

TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞME BİRİKİMİNİ YENİ ANAYASA İLE TAÇLANDIRMALIYDI

Yılmaz, "Türkiye'nin demokratikleşme birikimini yeni anayasa ile taçlandırması beklenirdi. Ülkemizi geriye götürdüğünü düşündüğümüz gündemler yerine geleceğimize ışık tutacak 21. yüzyıl anayasasını tartışıyor olmayı tercih ederdim" sözleriyle devam etti.

1,5 YILDA DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Yılmaz, "Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacının gelecek dönem parlamentolarına bırakılmamasını ve 24. dönem TBMM tarafından yakalanmış bu fırsatın önümüzdeki 1,5 yıl içinde en iyi şekilde değerlendirilmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

STK’LAR GÜVENCE ALTINDA OLMALIDIR

Yılmaz, STK'lar, basın yayın kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu denetçisi gibi özerk kurumların anayasal güvence altında olmasını istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde