TÜSİAD'dan akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki

TÜSİAD'dan akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Betül Tanbay'ın da aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TÜSİAD'dan akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki
16px
24px
16.11.2018 14:57
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Osman Kavala'nın kurduğu Anadolu Kültür'e yönelik operasyonda Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Betül Tanbay'ın da aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Bilecik, Anadolu Kültür'e yönelik operasyonda gözaltına alınan akademisyenler için, "Bilim insanlarımızın ülkemize dönüşünü konuştuğumuz bir dönemde, güne çok sayıda akademisyenin gözaltı haberiyle başlamak çok üzücü" dedi.  Boğaziçi ve Bilgi akademisyenlere operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Bilecik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bilim insanlarımızın ülkemize dönüşünü konuştuğumuz bir dönemde, güne çok sayıda akademisyenin gözaltı haberiyle başlamak çok üzücü! Üzerinde yaşadığımız toprakların bereketini, bilime çağlar boyunca sığınak olmuş kültürümüze borçluyuz. Bunu inkar edersek asla ilerleyemeyiz" ifadesini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">16 Kasım 2018

Osman Kavala'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Kültür'e yönelik bu sabah İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla'da yapılan operasyonlarda Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür'ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Asena Günal, danışmanları Çiğdem Mater, Meltem Aslan, Bora Sarı, Ayşegül Güzel, Filiz Telek'in de aralarında bulunduğu 13 isim gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, 'Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde olmakla', 'Gezi Parkı olaylarını derinleştirmek ve yaygınlaştırmak için Anadolu Kültür AŞ'ye ait DEPO isimli yerde toplantılar düzenlemekle', 'Sivil itaatsizlik ve şiddetsiz eylem başlıkları altında Gezi Parkı olaylarının devamlılığını sağlamak için yurt dışından aktivizm eğiticileri, kolaylaştırıcılar ve profesyonel eylemciler getirtmekle', 'Yeni medya oluşturma faaliyetleri içerisine girerek Gezi Parkı sürecinin devamı ve yaşanması muhtemel Gezi benzeri olayları kendi medyaları üzerinden gündem oluşturulmasını amaçlamakla' ve 'Gezi Parkı olaylarında gündeme gelen biber gazının Türkiye'ye ithalatının durdurularak yasaklanması için çalışmalar yapmakla' suçlanıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde