TÜSİAD'dan 'İmralı süreci'yle ilgili flaş açıklama

TÜSİAD'dan 'İmralı süreci'yle ilgili flaş açıklama

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz: İmrali süreci diye adlandıran sürecin barış ve huzurun tesisine yardımcı olacağını düşünüyoruz.

TÜSİAD'dan 'İmralı süreci'yle ilgili flaş açıklama
16px
24px
26.02.2013 11:30
ABONE OLgoogle

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, terörün sonra erdirilmesi için başlatılan İmralı sürecine ilişkin olarak, "'Süreç, nerede takılır, nerede tökezler' gibi başarısızlık hikâyelerine kendimizi kaptırmamalıyız. Yeni Anayasa'nın yazılması ve Kürt sorununun çözümüyle birlikte kalkınmanın da hızlanacağına inanıyoruz. Huzur ortamı, bölgesel kalkınmışlık farklarını süratle azaltacak çalışmalara imkân sağlayacaktır" dedi.

Yılmaz, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu'nun 2013-2014 çalışma programının açıklandığı basın toplantısında, terör ve Kürt meselesinin çözümüne yönelik süreçten bahsetti.

"BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAĞIMIZ OLUMLU SENARYOYU HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ"
 

Bu sürecin, barışın, huzurun ve demokratikleşmenin önemli ayaklarından birini oluşturacağını ve Anayasa sürecine çok önemli bir ivme kazandıracağını söyleyen Yılmaz, "Sürecin çok dikkatli bir dil ve tutum ile en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. 'Acaba süreç nerede takılır, nerede tökezler' gibi başarısızlık hikâyelerine kendimizi kaptırmamalıyız. Bunların yerine, üzerinde uzlaştığımız bir toplumsal sözleşmenin, bir mutabakat anayasasının sağladığı ortamda hep birlikte barış ve huzur içinde yaşayacağımız olumlu senaryoyu hayata geçirmek için çaba sarf etmeye gayret etmeliyiz" dedi.

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İLE KALKINMANIN HIZLANACAĞINA İNANIYORUZ"
 
Yılmaz, demokratik standartları yükselteceğini umdukları yeni Anayasa'nın yazılması ve Kürt sorununun çözümüyle birlikte kalkınmanın da hızlanacağına inandıklarını belirterek, "Huzur ortamı, bölgesel kalkınmışlık farklarını süratle azaltacak çalışmalara imkân sağlayacaktır" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde