TÜSİAD'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

TÜSİAD'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

Patronlar Kulübü TÜSİAD, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı.

TÜSİAD'dan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
16px
24px
30.04.2010 10:56
ABONE OLgoogle

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de gerçekleştirilmesi yönündeki talebin, son yıllarda yaşanan üzücü olayların ardından bu yıl karşılık bulmasının, toplumsal barışın gelişimi bakımından memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 

     Boyner, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe ilişkin yayımladığı mesajında Türkiye'de toplumsal refah ve demokrasi yolunda, çok daha iyi çalışma yaşamı standartlarına ulaşılmasının sağlanması gerektiğine işaret etti. 

     1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, hem emeğe saygı, hem de ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerine moral katkı açısından önem taşıdığını belirten Boyner, şunları kaydetti: 

     ''1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de gerçekleştirilmesi yönündeki talebin, son yıllarda yaşanan üzücü olayların ardından bu yıl karşılık bulması, toplumsal barışın gelişimi bakımından memnuniyet vericidir.
     Tüm diğer faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi, 1977'de yaşanan ve karanlıkta kalan menfur olayın halen aydınlığa kavuşturulmamış olması ise, Türk demokrasisi için bir ayıp olarak durmakta ve vicdanları sızlatmaya devam etmektedir. Türkiye'de toplumsal huzuru çok olumsuz etkilemiş olan bu tür olayların aydınlatılması ümidiyle, bir bayram havasında geçeceğine inandığımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde