TÜSİAD’da tüm başkanlar değişiyor: Sıra Özilhan'da

TÜSİAD’da tüm başkanlar değişiyor: Sıra Özilhan'da

22 Ocak’ta seçimli genel kurula hazırlanan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), sadece yönetim kurulu başkanı değil, Yüksek İstişare Konseyi (YİK) başkanı da değişiyor.

TÜSİAD’da tüm başkanlar değişiyor: Sıra Özilhan'da
16px
24px
09.01.2015 05:42
ABONE OLgoogle
TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in görevini bırakmaya hazırlandığı 22 Ocak’taki genel kurulda YİK Başkanı da değişiyor. Teammüllere göre, TÜSİAD’ın eski başkanlarından Tuncay Özilhan bu kez dernekte YİK Başkanı olarak görev alacak.

22 Ocak’ta seçimli genel kurula hazırlanan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), sadece yönetim kurulu başkanı değil, Yüksek İstişare Konseyi (YİK) başkanı da değişiyor. TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in görevi bırakacağı ve yerine TÜSİAD Başkan Yardımcısı Cansen Başaran Symes’in başkanlık koltuğuna oturacağı konuşulan TÜSİAD kulislerinde gündeme gelen bir diğer bilgi de, Tuncay Özilhan ile ilgili.

Halen Erkut Yücaoğlu’nun yürüttüğü YİK Başkanlığı görevini, genel kuruldaki seçimin ardından TÜSİAD’ın eski başkanlarından Tuncay Özilhan’ın üstleneceği konuşuluyor. Özilhan TÜSİAD’ın önemli üst yönetim organlarından biri olan Yüksek İstişare Konseyi’nde halen Başkan Yardıcmısı olarak görev alıyor.

SIRA ÖZİLHAN’DA

TÜSİAD’da YİK başkanı adayı da, yine yönetim kurulu başkanı adayı gibi teammüllere göre belirleniyor. Buna göre eski başkanlar arasından seçilen YİK Başkanlığı için sıra 2001-2004 arasında TÜSİAD başkanlığı yapan Tuncay Özilhan’da. Şimdiki YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu da, 1999-2001 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı yapmıştı. Ancak bazı durumlarda YİK başkanlığı konusunda teammüllerin dışında hareket edilmesi de söz konusu olabiliyor.
 
KOÇ’LAR DA YAPMIŞTI

Örneğin daha önce Rahmi Koç ve Mustafa Koç gibi isimler başkanlık yapmadıkları halde YİK Başkanı olarak TÜSİAD’da görev aldılar. Fakat bu kez teammüllerin uygulanacağı ve sıranın Özilhan’a geldiği ve bu görevi 2 yıl için üstleneceği kaydedildi. Özilhan’ın YİK Başkanı olmasıyla birlikte, TÜSİAD Başkanlığına kesin gözüyle bakılan ve profesyonel yönetici olarak öne çıkan Cansen Başaran Symes’in yanında TÜSİAD yönetiminde patron-profesyonel dengesinin sağlamnası da amaçlanıyor.

Özyeğin ve Koç yönetimde

TÜSİAD genel kurulunda derneğin yönetimine iki yeni ismin daha girmesi bekleniyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin’in bu dönemde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olmaları konusunda görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Her iki isim de daha önce TÜSİAD yönetimine girecekleri yönünde gündeme gelmişlerdi. Murat Özyeğin daha önce TÜSİAD yönetiminde yedek üye olarak görev alırken, Ali Koç ilk kez yönetime girmiş olacak.

Davos ile çakışıyor

TÜSİAD genel kurulu öncesinde konuşulan bir diğer konu da, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Davos’taki yıllık zirvesinin ikinci gününe denk gelen toplantıya katılımın düşük olup olmayacağı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk iş dünyasından önemli bir kesimin Davos’ta olmasından dolayı katılımın düşük olacağından endişe ediliyor.

Ancak TÜSİAD genel kurulunun seçimli olmasından dolayı üyelerin oy vermek üzere Davos’a katılımlarını geciktirebilecekleri belirtiliyor. Kimileri de, bu yıl 6 yıl aradan sonra Türkiye’nin ilk kez Başbakan seviyesinde temsil edileceği zirvenin Türkiye ile ilgili önemli toplantılarının 22’sinden sonra olacağı için TÜSİAD genel kuruluna olan katılımın güçlü olmasını bekliyor.
Hülya Güler/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde