TÜSİAD'da temennisiz genel kurul: Üyelik bedeli 38 Bin TL

TÜSİAD'da temennisiz genel kurul: Üyelik bedeli 38 Bin TL

Ekonomi ve siyasette yaşanan belirsizliklerin en yoğunlaştığı, başkanlık yolunda anayasa değişikliklerinin oylandığı günlerde yapılan TÜSİAD Genel Kurulu'na katılım eski yıllara göre düşüktü.

TÜSİAD'da temennisiz genel kurul: Üyelik bedeli 38 Bin TL
16px
24px
13.01.2017 05:17
ABONE OLgoogle

TÜRKİYE’nin en önemli iş dünyası örgütlerinden TÜSİAD’ın beklenen genel kurulu gerçekleşti. Uzun bir süre başkan belirleme sıkıntısı yaşayan TÜSİAD’ı 2019’a kadar yönetecek yeni yönetim kurulu Erol Bilecik’in başkanlığında yapılan seçimlerle belirlenmiş oldu.

Ekonomi ve siyasette yaşanan belirsizliklerin en yoğunlaştığı, başkanlık yolunda anayasa değişikliklerinin oylandığı günlerde yapılan genel kurula katılım eski yıllara göre düşüktü. Genel kurulda Bülent Eczacıbaşı ani çıkan bir seyahat nedeniyle yoktu. Hastalık nedeniyle katılamayan Cem Boyner ve Güler Sabancı da gözlerin aradığı üyeler oldu.

Eski başkanlardan Rahmi Koç’un eski başkan ve yönetim kurulu üyelerine plaket verdiği genel kurulda Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve başkanlığı bırakan Cansen Başaran Symes’in laiklik, insan hakları, hukuk vurgulu konuşmaları birçok üye tarafından sertlik dozu iyi, ancak vurgusu “sağlam” konuşmalar olarak yorumlandı. Genel kuruldan bazı izlenimlerim ise şöyle:

Türkiye’nin en büyük sanayicilerinin yer aldığı TÜSİAD üyeleri son günlerde dövizde ve ekonomide yaşananlara ilişkin yorum yapmaktan kaçınırken, aslında gidilen yön konusunda da ciddi bir belirsizlik içinde gibiydi.

Başkan bulmakta zorlanan TÜSİAD’ın kadın başkan dönemi şimdilik biterken yönetim kurulunda kadın üye sayısı bu kez üçe çıktı. Esin Güral Argat’ın tekrar seçildiği yönetim kurulunun diğer kadın üyeler Serra Akçaoğlu ve İdil Yiğitbaşı oldu.

LEYLA ALATON GİRDİ

TÜSİAD’a bu yıl 25 yeni üye katıldı. Bu isimler arasında en dikkat çekenlerden biri Leyla Alaton’du. Geçen yıl kaybettiğimiz TÜSİAD’ın en etkin isimlerinden biri olan İshak Alaton’un yerine Alarko’yu temsilen katılan Leyla Alaton, 10 yıl sonra tekrar TÜSİAD’a girmiş oldu.

Yeni üyeler arasında eski başkanlardan Ömer Sabancı’nın oğlu Hakan Sabancı dikkat çeken isimlerden biriydi. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de yeni üyelerden biri oldu. TÜSİAD’a giriş aidatı ise 38 bin TL olarak açıklandı.

Yönetim kurulunda ailelerden gelen üye sayısı arttı. Sabancı Grubu ise aileden bir üye yerine profesyonelle temsili uygun buldu.

Genel kurulun en ilginç olayı ise toplantının sonunda Divan Başkanı Erkut Yücaoğlu’nun “dilek ve temenni” konuşmasını yapacak üyelere söz hakkı vermesi sırasında yaşandı. Salonda derin bir sessizlik oldu ve hiçbir üye konuşmak istemedi. 47’nci genel kurulunu yaşan TÜSİAD’da hatırladığım kadar bu da bir ilk oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde