TÜSİAD’da patronlar Dinçer’de ısrar ediyor

TÜSİAD’da patronlar Dinçer’de ısrar ediyor

Başkanlıktan istifa sonrası Muharrem Yılmaz, TÜSİAD yönetimini de bırakıyor. Patronlar ise Haluk Dinçer’i iknaya çalışıyor

TÜSİAD’da patronlar Dinçer’de ısrar ediyor
16px
24px
08.06.2014 07:02
ABONE OLgoogle
Başkanlıktan istifa sonrası Muharrem Yılmaz, TÜSİAD yönetimini de bırakıyor. Patronlar ise Haluk Dinçer’i iknaya çalışıyor. Pazartesi sonuç alınmazsa Başkan salı günü belli olacak

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarihinde yaşanan bir ilkin; başkanın istifasının ardından, dernekte yeni yol haritası için yoğun bir faaliyet yürütülüyor.

Bir yandan derneğin kurucu aileleri bir yandan eski başkanlar biraraya gelerek ya da telefonla birbirleriyle görüşerek yeni başkan için görüş alışverişinde bulunuyorlar.
Derneğin üç başkan yardımcısından en kıdemlisi olan Haluk Dinçer, şimdilik başkanlık görevini kabul etmemiş olsa da derneğin kıdemlilerinin kendisini ikna etmek için çalıştıkları söyleniyor.

İkna çalışmaları...

İkna için sadece Dinçer ile değil Sabancı ailesi ile de görüşülüyor. Çünkü Dinçer’in Sabancı Grubu’nda da önemli görevleri bulunuyor. Kaynaklara göre, Haluk Dinçer başkanlık konusunda ikna edilirse açıklama pazartesi akşamı yapılacak. Aksi takdirde yeni başkan TÜSİAD yönetim kurulunun salı günü yapacağı toplantıda belirlenecek.
Bu toplantıya eski başkan Muharrem Yılmaz’ın da katılacağı ve hem istifasının gerekçelerini paylaşacağı hem de veda edeceği belirtiliyor. 

Murat Özyeğin yönetime girecek mi?

TÜSİAD kaynaklarına göre başkanlıktan istifa eden Muharrem Yılmaz, yönetim kurulunda da görev almayacak. Bu arada konuşulan bir diğer konu ise, eğer Haluk Dinçer kabul etmezse gözler diğer iki başkan yardımcısına yani Memduh boydak ve Tayfun Bayazıt’a çevrilecek. Onlar da kabul etmezse yönetim kurulundan bir ismin başkan olacağı söyleniyor. Kısaca ya Dinçer ikna edilecek ya da salı günü TÜSİAD yönetim kurulundan biri başkan olacak.

Öte yandan yönetim kurulunda Muharrem Yılmaz’dan sonra boşalan koltuğa ise halihazırda birinci yedek üye olan Murat Özyeğin’in geçeceği belirtiliyor.
Eylem Türk/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde