TÜSİAD'da liste delinecekti

TÜSİAD'da liste delinecekti

TÜSİAD 40'ıncı genel kurulunda bazı üyeler listeye 'Duman'ın adını yazmış

TÜSİAD'da liste delinecekti
16px
24px
23.01.2010 10:25
ABONE OLgoogle

Funda Özkan'ın yazısı

TÜSİAD 40'ıncı genel kurulunda konuşmalar bitmiş, yan odada sandığa oyunu atan çay-kahve keyfi yapıyor. Bülent  Eczacıbaşı'na, hemen önce öğrendiğim bilgiyi soruyorum:

“Listeyi delmeye çalışıyorlarmış.”

Bülent Eczacıbaşı dudak büküyor, “Yok canım.”
“Mustafa Taviloğlu söyledi, Selahattin Duman 'beni de aday gösterin' demiş, o da yakın arkadaşını kırmayıp, denetçi listesine eklemiş.”

Kahkahayı basıyor. “Hay Allah ben oy kullandım, bilseydim ben de Selahattin'in adını yazardım.”
Duraksıyor. “Ama Selahattin Duman, TÜSİAD üyesi değil ki.”

Sonra, birkaç TÜSİAD üyesi daha “Tamam” diyor, “Kimin üstünü çizip, Selahattin Duman'ın adını yazacağımıza karar verelim.”

TÜSİAD üyesi, Vatan gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'ya, gazetesinin yazarı ve yakın arkadaşı Selahattin Duman'ın 'gizli operasyonunu' soracaktım, engel olur diye düşündüm, vazgeçtim.

Şaka bir yana TÜSİAD'ın 40 yıllık tarihinde 'en demokratik' seçim yapıldı. Birinci kuşak sanayicilerin olduğu grup (ki tamamı 'babalar ve amcalardan' oluşur) bir isim üzerinde anlaşır, TÜSİAD üyeleri de genel kurul zamanı gider o isme oy verirdi.

Ümit Boyner'in başkanlığına, tüm TÜSİAD üyelerine gönderilen anketten çıkan sonuçla karar verildi.

Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde