TÜSİAD: DEİK devletin uzantısı oldu

TÜSİAD: DEİK devletin uzantısı oldu

Erdoğan’ın faiz lobisi eleştirilerine YİK toplantısında sessiz kalan TÜSİAD’dan bir hafta sonra yanıt geldi: Merkez Bankası rahat bırakılmalı. Reel faizler şu anda düşüktür

TÜSİAD: DEİK devletin uzantısı oldu
16px
24px
24.09.2014 08:57
ABONE OLgoogle
TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 18 Eylül’deki TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı’nda (YİK) iş dünyasına yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini CNBC-e’de değerlendirdi. Dinçer, "Konuşmasının bütününe bakarsanız, 'Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır' demiştir" diye konuştu.

Merkez Bankası konusundaki görüşlerini de açıklayan Dinçer, “Merkez Bankası özerk bir kuruluştur, rahat bırakılmalıdır. Para politikası ve araçlarını kendi belirler. Biz sadece MB’nin hedeflerini dinleriz. Bu hedefler tutuyor mu, tutmuyor mu diye bakarız. Önümüzdeki seneki hedefi yüzde 5. Bu, önemli bir hedeftir. Şimdi yüzde 9’lara geldik. 9’dan 5’e nasıl ineceğini merakla bekliyoruz. Biz, sonuçlarla MB’nin performansını değerlendiririz. Uluslararası uzmanlar da diyorlar ki, siz enflasyonu düşürmek istiyorsanız, biraz faizleri yükseltmeniz lazım. Bu bir gerçek. Reel faizlerin çok düşük olduğunu söylüyorlar. Reel faizler şu anda düşüktür” dedi.

Kredi notunda risk yok

Kredi notu meselesi için “Yatırım yapılabilirlik anlamında bir risk görmüyorum. Yumuşak bir geçişle bu işten çıkılacak” diyen Dinçer, 2014 yılında “Yüzde 3-4 büyüme, yüzde 9’a yakın enflasyon ve yüzde 6 oranında cari açık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEİK devletin uzantısı oldu”

DEİK yapısındaki değişikliği yorumlayan Dinçer, “DEİK bugün artık devletin uzantısı hâline gelmiştir. Bizler elimizden geleni yaparız. Ama yurtdışında bu olumsuz algılanabilir. Sivil toplum örgütünün bağımsız olması gerekir. Niyet iyidir. Bize verdikleri görevleri yerine getirmeye çalışacağız” dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde