TÜSİAD, Çin'de Türk şirketleriyle yemek yedi

TÜSİAD, Çin'de Türk şirketleriyle yemek yedi

TÜSİAD, Şanghay'da bazı Türk Şirketlerinin temsilcileriyle birlikte çalışma yemeğinde biraraya geldi.

TÜSİAD, Çin'de Türk şirketleriyle yemek yedi
16px
24px
28.04.2011 10:36
ABONE OLgoogle

Şanghay'da bazı Türk Şirketlerinin temsilcileri ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Uluslararası Koordinatörü Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Şanghay'da bazı Türk Şirketlerinin temsilcileriyle birlikte çalışma yemeğinde biraraya geldi. 

     TÜSİAD Pekin Temsilciliğinin düzenlediği yemeğe katılan Kaleağası, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin Çin açısından önemli olduğunu işaret ederek, bu sürecin Çinli yatırımcıya güven verdiği görüşünde olduğunu kaydetti. 

     Kaleağası, Türkiye'nin hem Avrupa hemde Asya ülkesi olduğunu belirterek, bu artıları değerlendirebileceğini söyledi. 

     "Türkiye'ye yatırım Çin için çok avantajlı" diyen Kaleağası, Türkiye'nin bulunduğu konum ve güçlenen ekonomisiyle Çin için Balkanlara, Avrupa'ya açılabileceği vurgusunu yaptı. 

     Çinlilerin, Türkiye'nin artı değerleri başta olmak üzere birçok konuda farkındalıklarının arttığını ifade eden Kaleağası, Türkiye'nin turizm açısından da Çin için büyük bir pazar olduğunu bildirdi. 

     Kaleağası Çinlilerin sık sık AB ile temasta olduğunu ve Çin'den heyetlerin ziyaretlerinin sıklaştığını hatırlatarak, Avrupa'ya "Bizden korkmayın" mesajı vermeye çalıştıklarını ifade etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde