TÜSİAD Başkanı kur riski için ne dedi?

TÜSİAD Başkanı kur riski için ne dedi?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yükselen kur riskinin uzun vadede o kadar büyük bir risk olmayacağını belirtti

TÜSİAD Başkanı kur riski için ne dedi?
16px
24px
29.06.2013 16:18
ABONE OLgoogle

 Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yükselen kur riskinin uzun vadede o kadar büyük bir risk olmayacağını belirterek, "Dolayısıyla büyük ihalelerde herhangi bir sıkıntıya yol açmasını beklememeliyiz" dedi.

 Yılmaz, Bloomberg HT kanalında yayınlanan "Yönetim Katı" programında soruları yanıtladı. TÜSİAD Başkanı Yılmaz, kurun yükselmesiyle büyük ihalelerin zora girip girmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Ekonomimiz bu dengeyi sağlayabilecek diye düşünüyorum. Yani Türk ekonomisi, ulaştığı derinlikle, artık öyle 90'lı, 80'li yılların ekonomisi değil. Dolayısıyla uzun vadede bence kur riski de o kadar büyük bir risk olmayacak. Ve bu büyük ihalelerde de herhangi bir sıkıntıya yol açmasını beklememeliyiz" yanıtını verdi.

"(FAİZLERDEKİ ARTIŞ) BİZİ KAYGILANDIRACAK BİR DURUM OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Faizdeki yükselişin ticari kredileri zora sokup sokmayacağı yönündeki bir başka soruya Yılmaz, "Sanmıyorum. Biraz da sabırlı olmak lazım. Biraz piyasanın dengelenmesini de beklemek lazım. Bu ilk şokları bir atlatmayı beklemek lazım. Ben yine piyasanın faizleri de regüle edeceğini düşünüyorum. Zaten faizler beklenenin biraz altındaydı. Bu düzeltme zaten bekleniyordu. Bunun fevkinde bir şey de olmadı ki. Öyle çok bilinmez bir manzara ile değil, bence bilinen bir manzara ile karşı karşıyayız. Tecrübemiz olan bir şeyle karşı karşıyayız. Gelecekle ilgili de bizi kaygılandıracak bir durum olmadığını düşünüyorum. Türkiye piyasası gerçekten gerekli derinliğe ulaşmıştır. Piyasanın regülatörleri bağımsız denetleyici kurumları, kuralları oturmuştur, çalışmaktadır" karşılığını verdi.

"ENFLASYONDA OLUMSUZ BEKLENTİMİZ YOK"

Yılmaz, artık rekabet gücünü artıracak, sektör bazlı mikro reformlara yönelmek gerektiğini, buralarda Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak önlemler ile dış ticartte yaratılan çok büyük başarı hikayesinin artırılması gerektiğini kaydetti. TÜSİAD'ın, büyüme, enflasyon ve cari açık tarafından yıl sonu tahminlerinde bir revizyon olup olmayacağı yönündeki bir diğer soruya TÜSİAD Başkanı Yılmaz, bu yıl başında açıkladıkları yüzde 4'lük büyüme tahminlerini koruduklarını açıklayarak, "Enflasyon tarafından olumsuz bir beklentimiz yok. Cari açığın finanse edilmesiyle ilgili para arzı düştükçe tabii sıkıntı olabilir ama ticaretle bunu biraz telafi edeceğiz. Bu, bugünden yarına, çok hızlı olabilecek bir şey değil" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde