TÜSİAD Başkanı: ‘Sesimizi kısmayacağız’

TÜSİAD Başkanı: ‘Sesimizi kısmayacağız’

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasilere hükümet kurma konusunda çağrıda bulunurken, kurum olarak doğruları söylemek konusunda seslerini kısmayacaklarını vurguladı.

TÜSİAD Başkanı: ‘Sesimizi kısmayacağız’
16px
24px
13.07.2015 09:30
ABONE OLgoogle
Seçim sonrası tüm partileri ziyaret ederek, koalisyon konusunda görüşme yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, CNN Türk kanalında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken çağrıda bulundu. Symes özetle şunları söyledi:
 
‘Gücüne bakıyoruz’
 
“Biz seçimlerin ardından, hemen Ankaraya gittik. Tüm siyasi partiler sivil toplumun, iş dünyasını görüşünü alma konusunda son derece duyarlılar. Biz hükümetin şekline içeriğinde kimlerin olacağından çok kapsamına, gücüne bakıyoruz. İki büyük parti matematiksel olarak da desteklenen bir şekilde, doğal olarak daha güçlü olur. Bu hükümetin hakikaten çok temel noktalarda Türkiye’nin yatırım ortamını açacağı, kaliteli büyümeyi destekleyecek bir hükümet olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlikte çalışmak için heyecanlıyız, o yüzden de biz hep diyoruz, vakit kaybetmeyelim, hemen hükümet kuralım.”
 
‘Doğruları söyledik’
 
Başaran, bugüne kadar doğruları söylediklerini, bundan sonra da devam edeceklerini de sözlerine ekledi ve şöyle dedi: “Şu anda biz yeni yönetim kurulu olarak, tüm emeğimizi Türkiye için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünerek hareket etmeyi hedefliyoruz. İş yaparak konuşalım, işlerimizle gündeme gelelim diyorum. Sivil toplum iş dünyası siyasilerle birlikte çalışırsak daha iyi işlere imza atarız. Tek başımıza bizim yaptığımız işin bir yararı olmak. Sesimizi de doğru bildiğimiz şeylerde kısmayacağız. Doğruyu söylemek bir sorumluluktur, bence cesaret değildir.” 

TÜSİAD Başkanı, 2016 yılının TÜSİAD’ın kuruluşunun 45. Yılı olacağını, bu yüzden de 45 yılda iş dünyasının hedefleriyle gerçekleştirilenleri kıyaslayacak bir Türkiye karnesi çıkarmayı umut ettiklerini ifade etti. Siyasilerden gelen sert eleştirilerle ilgili de konuşan Symes, “Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Bu durumu zamanla aşacağımızı inanıyorum” dedi. 
 
‘Koalisyondan umutluyuz’
 
Symes, “Biz koalisyon için umutluyuz. Erken seçim tartışmaları için çok erken değil mi? Kırmızı çizgiler ortak paydada bir hükümet kurmak için aşılmayacak kadar sert değil. Koalisyondan korkmak gibi bir şeyi düşünemiyorum. Koalisyonlardan çok güzel işler çıkabilir” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde