TÜRKONFED de yeni anayasa istedi

TÜRKONFED de yeni anayasa istedi

TÜSİAD Başkanı Boyner'den sonnra TÜRKONFED Başkanı Beysel de yeni anayasa istedi

TÜRKONFED de yeni anayasa istedi
16px
24px
13.09.2010 16:02
ABONE OLgoogle

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel, önümüzdeki sürecin yeni bir anayasa hazırlanması için önemli bir fırsat oluşturduğunu bildirdi. 

     Beysel yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, tarihi bir referandum oylamasını geride bıraktığını, halkın çoğunluğu Anayasa paketi oylamasına ''Evet'' diyerek tercihini kullandığını belirtti. 

     Kararın, Anayasa değişikliği özleminin ne boyutlarda olduğunun altını bir kez daha çizdiğine işaret eden Beysel, sonucun tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 

     Beysel, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''TÜRKONFED olarak, referandum sürecinde yeterince özen gösterilmemiş olan ve seçim nedeniyle önümüzdeki dönemde de var olma potansiyeli taşıyan, halkı ve sivil toplum örgütlerini ülke menfaatleri doğrultusunda bütünleştirme yerine kamplara ayırıcı siyasi üsluptan vazgeçilmesini diliyor, tarafların buna birinci önceliği vermesinin önemini vurgulamak istiyoruz. Sayın Başbakanın referandum sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında da vurguladığı bu hususun yerine getirilmesi, elzemdir. Önümüzdeki süreç yeni bir Anayasa'nın hazırlanması için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Toplumun tüm kesimlerinin tartışmalara katılabileceği bir yöntemle, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı, demokrasi ve laiklik ilkelerini eşit öncelikli olarak değerlendiren, devlet - birey ilişkilerini çağdaş toplum düzeyinde içselleştiren bir Anayasa için TÜRKONFED olarak elimizden gelen katkıyı koymaya hazırız. 

     Önümüzdeki dönemi değerlendirirken gözden kaçırılmaması gereken bir başka önemli husus da ekonominin seçim psikolojisiyle siyasete kurban edilmemesidir. Bir an önce ekonomiye odaklanmak gerektiğini önemle vurgulamak istiyoruz. Referandum sonuçlarının ve halkın taleplerinin hem iktidar, hem de muhalefet partilerince doğru okunması bu aşamada önemlidir. Önümüzdeki seçim döneminin ve sonrasının huzurlu ve istikrarlı olması buna bağlıdır.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde