TÜRGEV’in kardeşi oldu: KADEM

TÜRGEV’in kardeşi oldu: KADEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal’den sonra kızı Sümeyye de vakıf sahibi oldu.

TÜRGEV’in kardeşi oldu: KADEM
16px
24px
08.07.2015 04:34
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin başkan yardımcılığını yaptığı Kadın Demokrasi Derneği (KADEM) Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM Vakfı) oldu. Vakfın amacı iyi ahlaklı, topluma değer katacak gençlik yetiştirmek, kadın ve ailenin toplumsal rol ve statüsünü yükseltmek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal’den sonra kızı Sümeyye de vakıf sahibi oldu. Sümeyye Erdoğan’ın Başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) aileye yetmedi. Bunun üzerine şimdi de aynı adla ‘Kadın ve Demokrasi Vakfı’ (KADEM Vakfı) kuruldu.

TÜRGEV’E KARDEŞ

İsmi Bilal Erdoğan ve kamu kaynaklarının peşkeş çekildiği usulsüzlük tartışmalarıyla özdeşleyen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) kız kardeş olarak gösterilen Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın kurulmasına ilişkin Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanı dün yayımlandı.

KADEM VAKFI

Böylece kısa adı KADEM Vakfı olarak belirlenen Kadın ve Demokrasi Vakfı, dün itibariyle resmen faaliyete başlamış oldu. Kadem Vakfı’nın 100 bin lira nakit malvarlığı ile İstanbul Anadolu 6.Asliye Hukuk mahkemesinin 16 Haziran tarihinde kesinleşen kararıyla kurulduğu.açıklandı. Tescil kararına göre; KADEM Vakfı’nın kurucuları (vakfedenleri) arasında öncelikle 10.şubesini önceki gün Trabzon’da açan Kadın ve Demokrasi Derneği ((KADEM) de yer aldı.

BUNLAR KURDU

KADEM Vakfı’nın kurucu ve yöneticilerinin de ağırlıkla mevcut dernekte olduğu gibi Sümeyye’nin yanı sıra Albayraklar gibi Erdoğan ailesinin akraba ve yakın aile dostlarından oluşması dikkat çekti. KADEM Vakfı’nın kurucuları şu isimlerden oluştu: “Sümeyye ERDOĞAN, Emine Sare AYDIN YILMAZ, Hafize Şule ALBAYRAK, Sema SİLKİN, Reyhan KALYONCU, Fatma Kübra SARUHAN, Sevim Zehra KAYA, Esra VARANK, Özgül Özkan YAVUZ, Sezen GÜNGÖR, Sena İPŞİRLİ, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)” Merkezi İstanbul olan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu (Mütevelli Heyeti) da şu isimlerden oluştu: “Emine Sare AYDIN YILMAZ (KADEM Derneğinin mevcut başkanı), Sümeyye ERDOĞAN (Derneğin başkan yardımcısı) , Sema SİLKİN (Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürü), Hafıze Şule ALBAYRAK (Albayraklar’ın gelini), Sena İPŞİRLİ, Sezen GÜNGÖR ve Özgül Özkan YAVUZ (KADEM’in yönetim kurulu üyeleri)

AMAÇ: İYİ AHLAKLI GENÇLİK-KADIN-AİLEYE STATÜ

KADEM Vakfı’nın amacı da tescillenen ve dün resmen ilan edilen vakıf senedinde şöyle açıklandı: “Kadın ve ailenin toplumsal rolünü ve statüsünü yükseltmek; aile kurumunun güçlenmesini sağlamak; kadına siyasal, sosyal, ekonomik vb. alanlara katılım bilinci aşılamak; kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konusunda manevi değerlere saygılı toplumsal bilincin artırılması için çalışmak; kadın ve aile haklarını koruyarak demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının gelişmesine, yaygınlaşmasına ve kökleşmesine katkıda bulunmak; kadınların gerek aile içinde, gerekse ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta değer üreten bireyler olmalarını desteklemek onların yetenekli, girişimci ve nitelikli bireyler olmasına katkıda bulunmak yaşam boyu eğitimi teşvik etmek; milli ve manevi değerlerimize, insana ve doğaya saygılı; fikren, bedenen ve kültürel yönden sağlıklı, toplumumuza ve insanlığa değer katan, demokratik değerleri ve ilkeleri benimsemiş, özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmak; bu kapsamda ülke çapında; eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin ve verimli biçimde yerine getirilmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunmak ve bu konularda maddî ve manevi her türlü desteği ve girişimi gerçekleştirmek.”

Adnan Keskin/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde