TÜRGEV gayrimenkul zengini çıktı: 142 adet gayrimenkul

TÜRGEV gayrimenkul zengini çıktı: 142 adet gayrimenkul

Yönetiminde Başbakan’ın çocuklarının bulunduğu ve 17 Aralık’ın merkezinde yer alan TÜRGEV’in, gayrimenkulleri parmak ısırttı.

TÜRGEV gayrimenkul zengini çıktı: 142 adet gayrimenkul
16px
24px
24.07.2014 04:51
ABONE OLgoogle
Yönetiminde Başbakan’ın çocuklarının bulunduğu ve 17 Aralık’ın merkezinde yer alan TÜRGEV’in, gayrimenkulleri parmak ısırttı. Başbakan Yardımcısı Arınç, TÜRGEV’in 142 adet gayrimenkulü olduğunu açıkladı
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TÜRGEV’e ait 142 adet gayrimenkul bulunduğunu bildirdi.

TÜRGEV’e yapılan taşınır ve taşınmaz mal bağışlarının artması ve belediyelerin vakıflara mülklerini bağışlamasına yönelik düzenlemenin Torba Yasa’ya eklenmesi üzerine kamuoyunda ciddi rahatsızlığın meydana geldiğini belirten muhalefet milletvekilleri konunun peşini bırakmıyor. 

Vakıflara belediyelerin mülklerini bağışlama yolu açan ve torba yasa içine konulan düzenleme Meclis Genel Kurulu’ndan geçerse yasalaşacak. AKP’nin önerge olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna getirdiği ve kendi milletvekillerinin oylarıyla geçirdiği düzenleme ile belediyelerin istediği vakfa gayrimenkulünü devretme hakkı tanınıyor.

Bu maddenin belediye ve kamu kurumlarından bedelsiz arazi tahsisiyle gündeme gelen ve Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜRGEV ve benzeri vakıflara taşınmazların devrinin önünü açacak bir düzenleme olarak nitelendiren MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Meclis’e önerge verdi ve TÜRGEV’in sahip olduğu taşınır ve taşınmaz malları sordu.

Alim Işık’ın soru önergesine cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç TÜRGEV’in 29.02.1996 tarihinde Mehmet Mustafa Açıkalın, Prof.Dr. Adem Baştürk, Necmettin Üçyıldız, Ahmet Ergün, Dr. Mehmet Hilmi Güler. Ali İbiş, Dr. İzzet Özgenç ve İdris Naim Şahin tarafından kurulduğunu söyledi.

Bülent Arınç vakfın kuruluş amacını “Eğitim ve sosyal hizmet alanlarında faaliyet göstermek” olarak açıklarken. TÜRGEV’in halihazırda 142 adet gayrimenkulü bulunduğunu kaydetti. Bülent Arınç, vakfın son 12 yıldaki taşınır ve taşınmaz mallarına ve vakfa yapılan hibelere ve yapılan bağışlar neticesinde sağlanan ekonomik ve siyasi çıkarlara ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.
Güler Yılmaz/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde