TÜPRAŞ: EPDK'nın rutin denetimi EPDK: Rutin değil, bizimle ilgisi yok

TÜPRAŞ: EPDK'nın rutin denetimi EPDK: Rutin değil, bizimle ilgisi yok

Baskınla ilgili TÜPRAŞ yetkilileri "EPDK'nın fiziki envanter denetimi" derken EPDK "Bizimle ilgisi yok" açıklaması yaptı.

TÜPRAŞ: EPDK'nın rutin denetimi EPDK: Rutin değil, bizimle ilgisi yok
16px
24px
24.07.2013 16:36
ABONE OLgoogle

Bir gün önce İSO 500 listesinde birinci olan Tüpraş bir gün sonra Maliye ve polis baskını ile karşı karşıya kaldı. Maliye ve Emniyet dün sabah Tüpraş’a baskın yaparak denetim yaptı.

Denetimin Maliye’nin vergi denetimi olduğu bu arada Emniyet’in de kaçak akaryakıt için denetim yaptığı öğrenildi. Denetimin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) rutin denetimi olmadığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Tüpraş’a yapılan baskın denetim Maliye’nin vergi denetimine yönelik bir inceleme.

EPDK neden yok?

 Denetim sırasında EPDK’nın bulunmadığını, Maliye ve Emniyet'in de EPDK adına denetim yapabildiği belirtildi. Maliye’nin denetimi olduğu için EPDK’nın alınmadığı ifade edilirken, marker almak için Emniyet’in devreye girdiği belirtildi. Denetime Maliye’den 10 kişilik bir ekibin katıldığı ifade ediliyor.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise wsj’ye yaptığı açıklamada, Maliye ve Emniyet yetkililerinin Tüpraş’ta inceleme yaptığına yönelik iddialar üzerine “Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler grup halinde yapılır” dedi.

Tüpraş'tan KAP'a açıklama

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada ise "Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından Şirketimiz nezdinde akaryakıt hammadde, mamul, yarı mamul, marker, madeni yağ ve diğer ürünlerle ilgili fiili envanter, marker denetimi ve vergi incelemesine başlanmıştır" denildi.

KOVAELİ VALİSİ: Denetim normal

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Tüpraş'ta inceleme yapıldığı iddialarına ilişkin, mali açıdan Ankara'dan gelen ekiplerin bir inceleme başlatığını belirterek, "Böyle bir denetimin olması normal. Temennimiz, denetim sonuçlarından da olumsuz birşey çıkmaması" dedi.

 Topaca, Tüpraş'ta inceleme yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açılamada, Ankara'dan gelen bir ekibin mali açıdan inceleme yaptığını kaydetti.

 Olayın ayrıntısına ilişkin bilgilerinin olmadığını ifade eden Topaca, "İlimiz açısından önemli bir şirket. Böyle bir denetimin olması normal.

Temennimiz, denetim sonuçlarından da olumsuz bir şeyin çıkmaması. Önümüzdeki günlerde denetim sonuçları çıktıktan sonra bir açıklama yapabiliriz" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde