TTNET’ten isyan ettiren sözleşme dayatması!

TTNET’ten isyan ettiren sözleşme dayatması!

İnternet kullanıcıları son günlerde tarayıcılarını açtıklarında otomatik olarak bir siteye yönlendiriliyor ve sözleşme dayatması ile karşı karşıya kalıyor.

TTNET’ten isyan ettiren sözleşme dayatması!
16px
24px
03.09.2012 08:54
ABONE OLgoogle

Bilgisayar ekranında “Bu sayfayı terk ederseniz, kullanıcı sözleşmesini kabul etmiş sayılacaksınız.” uyarısını gören TTNET kullanıcıları şaşkın.

Türkiye’nin önemli internetservis sağlayıcılarından biri olan TTNET’i kullananlar Şikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle şaşırtıcı bir iddia ortaya attılar. Gelen şikayetlere göre internet kullanıcıları otomatik olarak “Gezinti.com”a yönlendiriliyor. Ne olduğunu anlamaya çalışan kullanıcılar bir de çıkan sayfayı terk etmeleri durumunda ekranlarında “Bu sayfayı terk ederseniz, kullanıcı sözleşmesini kabul etmiş sayılacaksınız.” ile karşılaşınca ne yapacağınıbilemiyor. TTNET’in bu yeni uygulamasına sinirlenen internet kullanıcıları aboneliklerini iptal etmeye hazırlanıyor. İşte Şikayetvar.com’a gelen şikayetlerden bazıları şöyle:

 “Temiz interneti ararken bir de bu çıktı”

 “Bilgisayarımı ne zaman açsam internete girmek istediğimde bu site çıkıyor karşıma. Biraz araştırdıktan sonra TTNET'in bir uygulaması olduğunu öğrendim. Her yer reklam dolu. Temiz bir internet ortamı ararken bir de üstüne bu çıkıyor. Bir zamanlar kayıt defterine virüs sokarak bu işi yapanlar şimdi bu işin yasal yolunu mu bulmuşlar? Müşteri hizmetlerinin en son aradığında iptal ettireceğimi, nedeninin ise böyle arayıp sözleşme yapmak istemeleri olduğunu söyledim. O gün bugündür aramıyorlar. Özletmiştiniz kendinizi şimdide şu Gezinti.com'u çıkardınız. Bundan kurtulmak istiyorum. Devam ederse eğer iptal ediyorum aboneliğimi.”

 Ekranda Çıkan Uyarı Şok Etti!

 “İnterneti açtığımda Gezinti.com adlı bir site çıkıyor ve ‘Bu sayfayı terkederseniz, kullanıcı sözleşmesini kabul etmiş sayılacaksınız.’ yazısı çıkıyor ve bende mecburen çıkmak zorunda kalıyorum. Bu olay sadece günde bir kez yaşanıyor fakat hiç hoşuma gitmeyen bir durum lütfen ilgilenin.”

 “Sözleşme Onaylatmaya Çalışıyor”

 “Bir arama motorunda arama sonuçlarından bir kaçına tıklayınca bu site karşıma çıkıyor. Mecburmuşum gibi sözleşme onaylatmaya çalışıyor. Ben internette nereye girdiğimi ne yaptığımı ne aradığımı bilen bir insanım. Hiç bir onayımı almadan istemediğim bir siteye kim ne hakla beni yönlendirebilir ve bunu engellemek için bir link bulunmaz. İstemiyorum dediğim halde her seferinde neden karşıma çıkar?”

 İnternet Kullanıcısı Tepkili!

 “Biraz önce bana da oldu bu Gezinti.com olayı. Kapatıyorum bu sefer TTNET sayfası geliyor. Laptopa virüs bulaştı herhalde dedim, gittim masa üstünü açtım denemek için, orda da aynı şey oldu. Açıldıktan sonra başka bir site ismi yazıyorum yine aynı. Derken müşteri hizmetlerini aradım, modemi aç kapa falan hikayesinden sonra iptal ettiler. Sonra aradım bu meseleyi buralarda tahmin ettiğim gibi bir zorlama olaymış. Bu uygulama devam ederse aboneliğimi iptal ettireceğim.”

TTNET’in  Açıklaması

 Gelen şikayetler ve internette dolaşan iddialar sonrası TTNET, “Gezinti, Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET tarafından müşterilerine ilgi odaklı içerik ve kişiselleştirilmiş reklam sunan yenilikçi çevrimiçi bir hizmettir. Bu hizmet, iş ortağı siteler üzerinde oluşturulan özel alanlarda veya kullanıcıların ziyaret edeceği kendilerine özel kişiselleştirilmiş sayfalarda sunulmaktadır. Gezinti;kullanıcıların onayı sonrasında başlayan bir hizmettir. Kişiye özel bilgilerintakibi yapılmadığından gizlilik ilkelerine uyumlu şekilde çalışan bir teknolojikullanılmaktadır. TTNET müşterileri, Gezinti’yi kullanmaya kendilerine yapılan çevrimiçi daveti kabul edip onaylamaları halinde başlamakta ve diledikleri anda bu hizmeti bırakabilmektedirler. Gezinti hizmeti sayesinde; kullanıcının kim olduğu ya da nereden internete bağlandığı bilinmeksizin sadece belirlenen ilgi alanlarına göre içerikler sunulmaktadır. Bu açıdan Gezinti son derece güvenli, kişisel verilerin gizliliğine saygı gösteren ileri teknoloji ürünü birhizmettir” açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde