TTB Merkez Konseyi üyesi doktorlara baskın ve gözaltı

TTB Merkez Konseyi üyesi doktorlara baskın ve gözaltı

Afrin'e yönelik harekata 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyerek karşı çıkan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi doktorların evi basıldı. Evlerde arama yapan polisler, doktorları gözaltına aldı.

TTB Merkez Konseyi üyesi doktorlara baskın ve gözaltı
16px
24px
30.01.2018 08:19
ABONE OLgoogle

Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkan bir bildiri yayınlayan ve savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyen TTB üyesi doktorlar, gözaltına alındı.

Gazeteci Hayri Tunç'un aktardığına göre polis, TTB Genel Merkezi'ne de baskın düzenledi. Polisin, savcılık kararı doğrultusunda 'Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla binada arama yaptığı bildirildi.  Erdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne sert tepki: Bu terörist sevicilerin...

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile beraber gözaltına alınan merkez konsey üyesi doktorların isimleri şöyle:

Sezai Berber

Sinan Adıyaman

Selma Güngör

Şeyhmus Gökalp

Hande Arpat

Ayfer Horasan

Taner Gören

Funda Obuz

Yaşar Ulutaş

Nazım Yılmaz

HASTANE ODALARI DA ARANACAK

Doktorların hastanedeki odalarında da arama yapılacağı öğrenildi.

'BUNLAR, İNSANLARI YAŞATMAK İSTEYEN DOKTORLAR'

RS FM'de Zafer Arapkirli'nin Seyr-i Sabah programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de şu bilgileri verdi:

"Doktorlar savaş halk sağlığı sorunudur dediği için gözaltına alınıyor. Bu da daha daha da büyük bir utanç. Sabah doktorların eşleriyle konuştum. Bunlar profesör, bunlar insanları yaşatmak isteyen insanlar. Onlara bunu yaşatmak hepimizin utancı. Cumhurbaşkanı ve diğerleri hedef gösterince 'bağımsız' yargı hemen harekete geçti. Eğer bu ülkede yargı için söyleyecek bir şey bulamıyoruz. 12 Eylül'ü yeniden yaşıyoruz. Şu anda Çapa'da aramalar yapıyorlar."

Doktorlara, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet tarafından sert eleştiriler yöneltilmiş, en son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı haklarında soruşturma açmıştı.

Sputniknews

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde