TSK helikopterini PKK mi düşürdü? Saray'dan açıklama geldi

TSK helikopterini PKK mi düşürdü? Saray'dan açıklama geldi

Hakkari'de düşen ve iki pilotun yaşamını yitirdiği "Helikopter kazası" ile ilgili Cumuhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Kalın'dan açıklama geldi.

TSK helikopterini PKK mi düşürdü? Saray'dan açıklama geldi
16px
24px
18.05.2016 14:13
ABONE OLgoogle
İbrahim Kalın bir gazetecinin iki pilotun şehit olduğu Hakkari'de düşen Kobra Helikopter ile ilgili sorduğu soruya cevap verdi.

TSK'nin olaydan sonraki ilk açıklamasına gönderme yapan Kalın, "İlk olarak TSK böyle bir açıklama yaptı ama halen bu konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu ortaya çıkan görüntüler de inceleniyor." diyerek görüntüleri yalanlamadı.

Düşen kobra helikopter ile ilgili sosyal medyada ve video paylaşım sitelerine düşen görüntülerde Bir PKK'linin Rus yapımı bir füze ile bir kobra helikopterin düşürdüğü görülüyor. Ancak görüntüler TSK tarafından doğrulanmamış ve konu ile ilgili bugüne kadar açıklama yapılmamıştı.

PKK YAYINLADI

PKK'nin silahlı kanadı HPG, geçen Cumartesi günü Hakkari'den bir "operasyon" görüntüsü yayımladı.

Görüntülerde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait AH-1W Cobra tipi bir helikopterin, bir PKK'linin kullandığı omuzdan atılan SA-18 tipi MANPAD (Man-portable air-defense systems - Taşınabilir hava savunma sistemleri) ile düşürüldüğü görülüyor.

"SA-18", NATO'nun bu silaha verdiği isim. Silah esasen Sovyetler Birliği/Rusya menşeli ve orijinal adı 9K38 Igla.

Igla'lar, Rusya ve eski Sovyet ülkelerinin envanterinde bulunduğu gibi, örneğin Türkiye gibi NATO ülkeleri ile Suriye gibi NATO üyesi olmayan ülkelerin elinde de bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde