TRT, halkın parasıyla yandaş şirketlere 753 milyon aktarmış

TRT, halkın parasıyla yandaş şirketlere 753 milyon aktarmış

Barış Yarkadaş 6 bin 760 personelin çalıştığı TRT’de birçok programın dışarıya yaptırıldığını ve uçuk fiyatlar ödendiğini söyledi.

TRT, halkın parasıyla yandaş şirketlere 753 milyon aktarmış
16px
24px
04.08.2017 04:30
ABONE OLgoogle

Barış Yarkadaş 6 bin 760 personelin çalıştığı TRT’de birçok programın dışarıya yaptırıldığını ve uçuk fiyatlar ödendiğini söyledi. CHP’li vekil, “TRT 2016’da milletin vergilerini yine AKP’li şirketlere peşkeş çekti. Bunun adı soygundur” dedi...

TRT'nin yandaş yapım şirketlerine aktardığı kaynak, resmi belgelerden elde edilen verilerle ortaya konuldu. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde yaptığı başvuruya gelen resmi cevap TRT'nin kaynaklarının nasıl harcandığını gözler önüne serdi.

Yarkadaş, 6 bin 760 kişinin kadrolu olarak çalıştığı TRT'de, her türlü teknik imkan olmasına rağmen, dış yapım adı altında yaptırılan programlar aracılığıyla yandaş şirketlere 2016'da tam 753 milyon 500 bin TL aktarıldığını söyledi. CHP'li vekil, “Bunun anlamı vurgundur” ifadesini kullandı.

‘PERSONELİ NE İŞ YAPIYOR?'

Barış Yarkadaş, “AKP'li gazeteci ve işadamlarının prodüksiyon şirketleri TRT'yi adeta yağmalıyor. İzlenmeyen ya da Çekilip çekilmediği belli olmayan yapımlara milyonlar ödeniyor” dedi.

Şirketlere aktarılan paranın halkın vergilerinden toplandığını hatırlatan Yarkadaş, “7 bin personeli olan kurum, AKP'nin arpalığına döndü. Bu şirketler, 7 bin kişinin yapamadığı hangi programlara imza attılar da bu parayı aldılar?” diyerek tepkisini gösterdi.

‘İZLENMİYOR REKLAMI DA AZ…'

TRT'nin 2016 yılındaki reklam gelirinin 224.456.182 TL olduğunu açıklayan Yarkadaş, personel maaşları ve diğer giderler hesaba katıldığında reklam gelirinin devede kulak olarak kaldığını belirtti.

Yarkadaş, “AKP'nin sesi haline gelen TRT, izlenmediği için reklam da alamıyor. Besleme gazeteciler TRT'den para alıyor, AKP adına çığırtkanlık yapıyor. Yükünü ise millet çekiyor” diye konuştu.

CHP'li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: “TRT personele yıllık 660 milyon TL maaş veriyor; ama bütün işleri dış yapımlara veriyor. TRT'den yani halkın cebinden 753,5 trilyon yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Bu düpedüz rezalettir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde