TRT'de ilginç tasfiye! Halk müziği sanatçısı, Tarım Bakanlığı'nda kime türkü söyleyecek!

TRT'de ilginç tasfiye! Halk müziği sanatçısı, Tarım Bakanlığı'nda kime türkü söyleyecek!

TRT aralarında spiker, muhabir ve prodüktörlerin de olduğu 169 çalışanı kurumdan ayırarak başka kurumlara göndermek üzere Devlet Personel Başkanlığı’na bildirdiği öğrenildi

TRT'de ilginç  tasfiye! Halk müziği sanatçısı, Tarım Bakanlığı'nda kime türkü söyleyecek!
16px
24px
15.05.2019 07:11
ABONE OLgoogle

TRT halk müziği sanatçısı Elif Doğan “Şimdi ben Tarım Bakanlığı’na gönderilsem kime türkü söyleyeceğim” diye karara tepki gösterdi. Haber-Sen duruma tepki göstererek TRT'ye geçen ay sadece Anadolu Ajansından'dan 280 kişi alındığını hatırlattı... TRT’de daha önce de bin 786 kişi ise emekli edilmişti.

TRT'de aralarında spiker, muhabir ve prodüktörlerin de olduğu 169 kişi, ‘İhtiyaç fazlası' gerekçesiyle başka kurumlara gönderiliyor. Muhabirler Sağlık Bakanlığına, radyo sanatçıları Tarım Bakanlığına, prodüktör ve bazı spikerler de Çevre Bakanlığına atanacak.

TÜRKÜCÜ TARIM BAKANLIĞINA GÖNDERİLDİ 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “TRT bitirilme noktasına getirildi. Bu işin cılkı çıktı, kıyım yapılıyor. Kurumun kalifiye personelleri ihtiyaç fazlası gerekçesiyle başka kurumlara sürgün ediliyor” dedi.

TRT halk müziği sanatçısı Elif Doğan da “Şimdi ben Tarım Bakanlığı'na gönderilsem kime türkü söyleyeceğim” diye tepki gösterdi.

HABER-SEN’DEN SERT AÇIKLAMA

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; TRT'de örgütlü Haber-Sen de bu konuda bir açıklama yaptı. Açıklamada “TRT egemen siyasetin propagandasını yapıyor. TRT elektrik faturaları, bandrol bedeli ve yayın bedeli adı altında gelirlerinin yüzde 80'inden fazlasını halktan topluyor. 169 TRT emekçisi Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilmiştir. Kurumda istihdam fazlası varsa neden geçen ay sadece AA'dan 280 kişi alındı. TRT tarihinin en büyük emekçi katliamı yapmaktadır” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde