TRT’de bir torpil skandalı daha

TRT’de bir torpil skandalı daha

TRT sınavına giren aday sonuçlar belli olmadan önce BİMER’e dilekçe gönderip kazanacak 3 ismi açıkladı.

TRT’de bir torpil skandalı daha
16px
24px
02.10.2015 08:56
ABONE OLgoogle
TRT sınavında gerçekleşen torpil, sınav sonuçları açıklanmadan önce açığa çıktı. Kurumun Stajyer Sanatçı ve Tonmayster alımına, kaval, zurna ve sipsi kadrosu için başvuran bir aday, 28 Temmuz günü sınava girmesinin ardından 3 Ağustos’ta Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi’ne (BİMER) şikâyet dilekçesi gönderdi.

Dilekçesinde, “Sınava gitmeden önce bu branştaki kadrolara kimlerin alınacağı ile ilgili duyumlar aldım ama kulak asmadım” diyen sanatçı, söz konusu isimlerden birinin kendisinden hemen önce sınava girdiğini ve salonda 20 dakika kaldığını ve zurna enstrümanını icra etmeden sınav salonundan çıktığını belirtti.

Hemen ardından jürinin karşısına çıktığını söyleyen aday, TRT Radyo Dairesi Başkanı olan Amber Türkmen’in espiriyle “adayı hızlı bir şekilde sınav yapalım”, Jüri komisyon üyesi Ömer Hayri Uzun’un da “hadi bakalım kısa bir şekilde parçanı çal” dediğini kaydetti.

‘Var mısın iddiaya’

Bu sınav tecrübesinin ardından dilekçesinde, “Yapılan sınavın bir kriteri yok. Formaliteden giriyoruz. Bu sınavı almak istedikleri adaylar için yapıyorlar” diye isyan eden aday, sınava kazanacak isimlerle ilgili bir iddia ortaya attı.

Aday, “Ben sınav sonucu açıklanmadan bu branşa alınacak 3 adayın ismini iddia ediyorum: Halil Çokyürekli, Murat Toraman ve Fatih Koçer. Bu isimlerden en az ikisi yapılan sınavı kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

BİMER’den yanıt yok

Dilekçesinin üzerinden 1 ay geçmesine karşın kendisine dönüş yapılmadığını söyleyen aday, “Fatih Koçer ve Halil Çokyürekli kurumun 31.08.2015 tarihinde resmi web sitesinden yayımlanan sonuç listesinde TRT nin kaval, zurna, sipsi kadrosunu kazanmış durumdalar” dedi.

Bu ilk skandal değil. TRT’nin sözleşmeli sanatçılarının elendiği sınavda “Sıra Sende” programına katılan yarışmacı ve yarışmanın orkestra şefi Ömer Hayri Uzun’un ekibinde yer alan isimler ile AKP’li Uğur Işılak, Acun Ilıcalı, TRT’de koro şefi Vedat Kaptan Yurdakul’un oğlu ve sazlarının başarılı olduğu anlaşılmıştı.

İklim Öngel/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde