TOMA’dan sonra 160 milyon liralık ‘akrep’

TOMA’dan sonra 160 milyon liralık ‘akrep’

Koç Grubu şirketlerinden Otokar’ın anlaşmayı duyurmasının ardından Borsa’daki hisseleri tavan yaptı.

TOMA’dan sonra 160 milyon liralık ‘akrep’
16px
24px
12.12.2014 08:05
ABONE OLgoogle
Otokar, iç güvenlik birimlerinin ihtiyacı olan zırhlı araçlar için 162 milyon liralık anlaşma imzaladı. Koç Grubu şirketlerinden Otokar’ın anlaşmayı duyurmasının ardından Borsa’daki hisseleri tavan yaptı.

Son haftalarda gerçekleştirilen milyon liralık TOMA ihalelerinin ardından iç güvenlik birimlerinin kullanmasına yönelik araçlar için bir dev ihale daha tamamlandı.

Araç üreticisi Otokar’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada zırhlı araç tedarikini kapsayan yeni sipariş anlaşması imzaladığını bildirdi.

Açıklamada “Şirketimiz, İç Güvenlik Birimleri’nin ihtiyacı olan 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçların tedarikini kapsayan 161,9 Milyon TL tutarında yeni sipariş ile ilgili anlaşma imzalamış olup, ilgili teslimatların 2015 -2016 yılları içinde partiler halinde tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

Otokar hisseleri açıklama öncesi yüzde 10’u geçen yükselişle 70.30 TL tavan fiyatı gördü. Son işlemlerde ise hisse fiyatı 69,30 TL’den işlem görüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde