TOKİ'yi tehdit ediyorlar!

TOKİ'yi tehdit ediyorlar!

Başbakan Erdoğan, il başkanları toplantısında spekülatörlere ve ülkenin önünü kapamaya çalışan belediye başkanlarına vurguda bulundu.

TOKİ'yi tehdit ediyorlar!
16px
24px
17.07.2010 11:25
ABONE OLgoogle

Doğu bölgesine yapılan yatırımların provake edildiğini ifade eden Erdoğan, bölgedeki bazı belediye başkanlarının TOKİ Başkanı'nı tehdit ettiğini, 'buraya gelme, buraya giremezsin' dediğini anlattı. Erdoğan, 'Bu adımları atmayacağız da ne yapacağız" dedi ve ekledi:

4 MİLYON KİŞİYE İŞ

"Biz Doğu, Güneydoğu'yu 4. bölge olarak kapsama aldık. Ciddi teşvikler yapıyoruz. İstiyoruz ki özel sektör girişimci olsun. Bunun en güzel örneğini Gaziantep gösteriyor. Burası ciddi bir çekim alanında. Erzurum da başladı. Projelerimizi tamamlayınca 4 milyon işsizimiz iş sahibi olacak. Yatırımları terör örgütünün istismar zeminini ortadan kaldırmak için yapmadık. Terör örgütü olmasa da bu yatırımları yapardık."

İnsanı yücelt ki...

"Biz vatandaşlarımız için bunları yapmaya mecburuz. "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışına sahibiz" diyen Erdoğan, "Bizde spekülatör çok. Fırsatını buldular hayvan arzını kestiler. Et fiyatları bir anda tırmandı. Baktım halkım şikayet etti. Marketlerden fiyat aldırdım. Aynı spekülatörlük marketlerde var. Hayvan ithali yapacağız dedik kemikli, kıyma, bonfile ne olursa ucuz olacak dedik. Eğer uymazlarsa et ithal ederiz, halkımıza ucuz et yedirmeye devam ediyoruz" dedi.

Halkımızı modern konutlara alacağız

Başbakan Erdoğan TOKİ'nin Doğu'da yaşadıklarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Buradan terörü besliyorlar. Tezeklerle yapılmış binalardan halkımızı modern konutlar içerisine yerleştirmeyi arzu ediyoruz. 'İstemezük' diyorlar. Hem de "Devlet gelmedi" diyorlar. Buna rağmen yapacağız."

İhmal edilen Doğu'yu abad ediyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İhmal edilmiş olan Doğu Anadolu'yu abad etmeye çalıştığımızı gösteriyorum, bunlar iade değil, devletin ihmal edilmiş görevinin AK Parti iktidarıyla yerine getirilmesidir' dedi. Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine 7,5 yılda 25 milyar Türk Lirası harcadığını bildirdi. Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesine ise 32 yeni hastane, 17 blok, 115 sağlık ocağı yapıldığını, KÖYDES için 2 milyar Türk Lirası'nın harcandığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, özetle şöyle konuştu: "Doğu Anadolu Bölgemizde 2002 yılında sigortalı çalışan sayısı 147 bin, bugün bu sayı Nisan ayı itibariyle 318 bine ulaştı. Sosyal devlet olmanın gereği, sosyal güvenceyi halkına getiren iktidar biziz." Başbakan Erdoğan, bölgeye kurulan üniversitelerin bölge gençleri için umut ışığına dönüştüğünü belirterek, 'Edirne'nin imkanını artırırken Hakkari'yi ihmal etmedik' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde