TOKİ'nin Altunizade konaklarının fiyatı kaç milyon TL?

TOKİ'nin Altunizade konaklarının fiyatı kaç milyon TL?

Emlak Konut GYO ve Çalık tarafından Üsküdar Altunizade'de gerçekleştirilen Şehrizar Konakları satışa çıktı

TOKİ'nin Altunizade konaklarının fiyatı kaç milyon TL?
16px
24px
06.01.2012 13:26
ABONE OLgoogle

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, fiyatların 1 milyon 950 bin lira ile 3,5 milyon lira arasında değiştiği Şehrizar Konakları projesini 275 milyon lira gelir üzerinden yüzde 50 pay almak üzere Gap İnşaat'a verdiklerini, şu anda gelirin 539 milyon liraya çıktığını kaydetti.

      TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat tarafından Üsküdar Altunizade'de gerçekleştirilen Şehrizar Konaklarının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Kurum, projenin, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

      Kurum, ''Projeyi, 275 milyon lira gelir üzerinden yüzde 50 pay almak üzere Gap İnşaat'a vermiştik. Şu anda gelir 539 milyon liraya çıkmış durumda. Bunun da yüzde 50'si Emlak Konut payı'' diyerek, halihazırda 97 adet bağımsız bölümün satışının tamamlandığını, kaparosu alınanlarla birlikte dairelerin yüzde 60'ının satıldığını aktardı.

      Kurum, mütekabiliyet yasasına ilişkin bir soru üzerine, 3 ay içinde bu yasanın çıkmasının planlandığını belirterek, ''Bu konuda lokasyon önemli olacak. Yabancılar buraya, şehrin keyfini çıkarmak için gelecektir. Bu yüzden de şehir merkezindeki projeleri seçeceklerdir. Merkeze zaten talep var. Bu belki biraz fiyata yansır ya da proje satışları biraz hızlı gider'' diye konuştu.

      Deprem nedeniyle binaların dönüşümü konusuna da değinen Kurum, yapıların yenilenmesini elden gelen en hızlı şekilde gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

      Bu işe ciddi manada girmek istediklerini vurgulayan Kurum, ''Ataşehir gibi yerlerde rezerv konut alanları üretiyoruz. Çok acil İstanbul'a 300-500 bin konut yapılması lazım. Bunun da nüfus artışı gerektirmeden yapılması gerekiyor. Aklımızda öyle şeyler var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla çalışıyoruz. Örneğin tapusunu getirecek...'' diye konuştu.

      Kurum, TOKİ'den, 2003'ten bu yana 4,5 milyar liralık arsa satın aldıklarını belirtti.
      
     ''2012'de tamamlanmasını planlıyoruz''
     
     Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Gap İnşaat olarak yurt dışında pek çok proje gerçekleştirdiklerini, Şehrizar Konakları ve kentsel yenilenme projeleriyle yurt içine odaklandıklarını söyledi.

      Tarlabaşı'nda ve Fener-Balat bölgesinde kentsel yenilenme projeleri üzerine çalıştıklarını kaydeden Yetgin, önümüzdeki hafta Ataşehir'de Varyap ve Emlak Konut işbirliğiyle bir projenin tanıtımını yapacaklarını belirtti.

      Yetgin, Şehrizar Konakları projesinin inşaatının yüzde 60 seviyesinde tamamlandığını ve 2012 içinde sona ermesini planladıklarını, projenin öne çıkan özelliğinin lokasyonu olduğunu ifade etti.
      
    Kadın ve erkekler için ayrı sosyal tesis alanları
     
     Projede satışların 4 ay önce başladığını ve başlangıçta 9 bin lira olan metrekare fiyatının 10 bin liraya çıktığını söyleyen Yetgin, proje tamamlandığında fiyatların 13-14 bin liraya yükselmesini öngördüklerini kaydetti.

      Yetgin, 50 bin metrekare arazi üzerindeki projede kadın ve erkekler için ayrı sosyal tesis alanları bulunduğunu belirtti.

      Vakıfbank, Halkbank ve Bank Asya ile anlaşmaları bulunduğunu ayrıca belli oranlarda peşin verilmesi durumunda bir kısmının vade farksız olarak taksitlendirildiğini aktaran Yetgin, satın alanların daha çok iş adamları olduğunu kaydetti.
      
     Daire fiyatları 1 milyon 950 bin lira ve 3,5 milyon lira arasında
     
     Verilen bilgiye göre, mimarlığını Han Tümertekin, Nevzat Sayın, İhsan Bilgin ve Sinan Kafadar'ın üstlendiği projenin toplam yatırım maliyeti, arsa payı dahil 450 milyon lira olarak gerçekleşti.

      Şehrizar, ''şehrin bahçesi'' anlamına geliyor. İstanbul Boğazı'nın dokusunu yansıtan bitkilerinin kullanıldığı peyzaj düzenlemelerine sahip proje, 300 metrekare taban oturumlu 38 blok ve 208 daireden oluşuyor.

      Toplam 600 araç kapasiteli 5 ayrı otoparkı bulunan projede yerleşim planlanırken, kendi içinde birkaç blokun birleştiği mahalleler oluşturuldu.

      3+1 ve 8+1 arasında oda sayısına sahip Şehrizar Konaklarında dairelerin büyüklükleri brüt 180-626 metrekare arasında değişiyor.

      Satışta olan daire tipleri, KDV dahil 1 milyon 950 bin lira ile 3 milyon 500 bin lira arasında fiyatlardan satılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde