TOKİ'den vekillere düşük fiyatlı ballı konut

TOKİ'den vekillere düşük fiyatlı ballı konut

Ankara’da villa tipi evlerin bulunduğu İncek’te, imar planları değiştirilerek, yüksek katlı lüks konutlar yapıldı.

TOKİ'den vekillere düşük fiyatlı ballı konut
16px
24px
29.12.2014 08:58
ABONE OLgoogle
Ankara’da villa tipi evlerin bulunduğu İncek’te, imar planları değiştirilerek, yüksek katlı lüks konutlar yapıldı. Vekillere rayiç bedelin altında satılan ballı konutların değeri, 3 yılda katlandı

ARINÇ NİYETİNİ AÇIKÇA BELLİ ETMİŞTİ...

AKP döneminde imar rantıyla zenginleşme modasına milletvekilleri de uydu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir süre önce yaptığı, “Bizden öncekilerin hepsi yazlıklara kavuştu. Villaları var. Ne lafı olacak, 3 gün konuşurlar, 4. gün biter kardeşim. Bu dönemin bir şerefi olsun” serzenişi boşunaymış... Başta AKP’liler olmak üzere, bir çok vekilin TOKİ’den çok ucuz fiyatla lüks konutlar aldığı ortaya çıktı.

VEKİLLERİN YAKINLARI DA YARARLANDI

Meclis Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda, TOKİ’nin 2011’de başlattığı projeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle, 2012’de ikinci etap için kollar sıvandı. konutlar 1 artı 1, 2 artı 1, 3 artı 1, 4 artı 1 ve 5 artı 1 şeklinde planlandı. Dairelere 115 ila 560 bin lira arasında fiyat biçildi. Dev projeden, evi olan vekiller ile yakınları da yararlandı. Bin kadar eski ve yeni vekilin aldığı evlerin fiyatları, 3 yıl içinde yüzde yüz arttı.

TBMM BAŞKANLARI LİSTENİN BAŞINDA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile eski başkanlar Köksal Toptan ve Bülent Arınç da projeden daire sahibi oldu. Mehmet Ali Şahin ise kendisi adına bir, babası ve dayısı adına da 2’şer olmak üzere toplam 5 daire aldı.

Millet Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde