TOKİ'den kimlere ihale yasağı geldi?

TOKİ'den kimlere ihale yasağı geldi?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2 firmaya ihale cezası getirdi.

TOKİ'den kimlere ihale yasağı geldi?
16px
24px
08.04.2011 15:20
ABONE OLgoogle

İçişleri, Milli Savunma, Çevre ve Orman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 15 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılmama yasağı getirdi. 

     Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

     Duyurulara göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, ''Üka Makina İthalat ve İhracat Limited Şirketi'' ile ortağı ''Ahmet Öztokmak''ı ihalelerden men etti. 

     EÜAŞ Seyitömer Termik Santrali İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, Konya Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelere giremeyecek. 
     
     TOKİ
     
     Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ise 2 firmaya ihale cezası getirdi.
     TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılan Trabzon Ticaret Odasına kayıtlı ''Taş İnşaat Turizm Limited Şirketi'' 1 yıl İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı ''İttifak İnşaat Tekstil Gıda Turizm Otomotiv Elektrik İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi'' ile ortağı ''Muammer Saka'' (2 kez süreyle yasak getirildi) 2 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi. 
     
     İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
     
     
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ise 6 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihale cezası getirdi.
     Buna göre Afyonkarahisar Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı ''G.D.İ. İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'' ve ortağı ''Sefa Pehlivan'' ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığının ihalesine katılan, Konya Ticaret Odasına kayıtlı Muhammed Argun Kocadağistan-Ceray Mimarlık ve Restorasyon'' 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğünün ihalesine katılan, Ankara Ticaret Odasına kayıtlı ''Em-Ay Teknik Makine Taahhüt İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'' ile ortağı ''Muharrem Yılmaz'' ile İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan ihaleye giren ''İzmir Ticaret Odasına kayıtlı ''İlsed Akaryakıt İnşaat Denizcilik Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi''ne de 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılmama yasağı getirildi.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 6 ay süreyle kurum ihalelerine katılmama yasağı getirilen kişi ve firmalar da şunlar:
     ''Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Mahmut Alyüz (Sakarya),
     İzmir Buca Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Simer Otomotiv İnşaat Turizm Otopark İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile ortağı Halis Güzelses (İzmir Ticaret Odası)'' 
     
     İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
     
     Öte yandan İçişleri Bakanlığı 2 firmaya ceza verdi.
     Sinop Erfelek İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Zile'de bulunan ''Zile Çakmak İnşaat Harfiyat Nakliyat Ticaret ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'' ile Artvin Yusufeli İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının ihalesine giren ve Borçka'da bulunan ''Ethemoğlu Oto Parça İnşaat Nakliye Telekomünikasyon Taahhüt Gıda Maddeleri Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'' 1'er yıl süreyle kurum ihalelerinden men edildi. 
     
     VAKIFLAR 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
     
     Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ise İstanbul'da bulunan ''Sevencanlar İnşaat ve Taahhüt A.Ş'' ile ''Yalçın İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'' ile ortağı ''Atilla Yalçın''ı ihalelerden men etti.
     İstanbul'da bulunan şirketler, 1'er yıl süreyle ihalelere katılamayacaklar. 
     
     MSB
     
     Milli Savunma Bakanlığı ise Savunma Sanayii Müsteşarlığının ihalesine katılan ''İndense Danışmanlık Limited Şirketi''ne ceza getirdi.
     İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelerden men edildi. 
     
     ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
     
     Çevre ve Orman Bakanlığı, ''Dağtaş Müteahhitlik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Nakliyat Hafriyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi''ne ihalelere katılma cezası verdi.
     DSİ Genel Müdürlüğü DSİ 22.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, Rize Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi. 
     
    İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDEN İHALE YASAĞI KARARI İPTALİ
     
     Bu arada İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, ''Medikal Grup Ecza Tıbbi Malzeme Depo Limited Şirketi'' için getirdiği ihale yasağı kararını iptal etti.
     Ankara 4. İdare Mahkemesinin kararı gereği, Medikal Grup Ecza Tıbbi Malzeme Depo Limited Şirketi'nin birer yıl (toplam beş yıllık) süreyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklanmasına ilişkin kararı kaldırıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde