TOKİ, Trabzonspor'a yeni stad için ilk adımı attı

TOKİ, Trabzonspor'a yeni stad için ilk adımı attı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Trabzon Akyazı sahilinde yapılacak Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için ilk adımlardan biri daha atıldı.

TOKİ, Trabzonspor'a yeni stad için ilk adımı attı
16px
24px
18.01.2011 21:32
ABONE OLgoogle

Bir süre önce yapılan dolgu ve tahkimat ihalesini KDV hariç 36 milyon 950 bin lira ile kazanan Öztaş-Sistem iş ortaklığı adlı firmaya yer teslimi yapıldı ve alana tabela koyulmasının ardından denizde küçük çaplı dolgu işlemleri de başladı.

Yetkililer, ilk olarak daha rahat çalışabilmeleri ve dolgu malzemesinin tartılacağı kantar alanı için küçük çaplı dolgu işlemlerinin başladığını, tahkimatın başlamasıyla birlikte dolgu işlemlerinin hızlanacağını belirttiler.

Asıl çalışmanın gelecek hafta gerçekleşmeye başlayacağını kaydeden yetkililer, 660 dönümlük bir alanda dolgu işlemlerinin gerçekleştirileceğini ve bunun 540 günlük zamanda yapılacağını kaydettiler.
Yaklaşık 4 yıl önce eski kulüp başkanlarından Nuri Albayrak döneminde başlayan proje kapsamında 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi yapılacak.
Stadın yaklaşık 3-4 yılda hazır hale gelmesi bekleniyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde