TOFAŞ işçisine 'namus sözü' işe yaramadı!

TOFAŞ işçisine 'namus sözü' işe yaramadı!

Bursa'da metal işçilerinin sürdürdüğü grevin merkezlerinden biri olan TOFAŞ'da işçilerle fabrika yönetimi arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı.

TOFAŞ işçisine 'namus sözü' işe yaramadı!
16px
24px
22.05.2015 07:41
ABONE OLgoogle
Bursa'da metal işçilerinin sürdürdüğü grevin merkezlerinden biri olan TOFAŞ'da işçilerle fabrika yönetimi arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı. işçiler greve devam edeceklerini açıkladı.

Metal işçileri grevinin önemli merkezi TOFAŞ'ta bugün saat 18.30'da işçilerle fabrika yönetimi arasında bir görüşme yapıldı.

Görüşmede fabrika yönetimi işçilere Türk Metal Sendikası'nın 2017'ye kadar fabrikadan çıkarılmasının kanunen mümkün olmadığı, ücret zammı konusunda bir şey denemeyeceği ancak bir ay sonra bu konunun görüşülmesi için 'namus sözü verildiği' söylendi. İşçilere saat 20.30'a kadar süre verilerek sabah 6.45'te mesaiye başlamaları istendi.

"ÖLMEK VAR,  DÖNMEK YOK"

Bu açıklamalara işçilerin yanıtı kesin oldu. Hem içeride görüşmeyi yürüten hem de dışarıda bekleyen işçiler, 'Ölmek var dönmek yok' sloganıyla kararlarının greve devam olduğunu duyurdu.

Saat 20.30'a kadar beklemeye gerek olmadığını, ücret artışı, Türk Metal Sendikası'nın gitmesi ve işten atma olmaması talepleri yerine gelene kadar direnişe devam etme kararında olduklarını sloganlarla vurguluyorlar. Fabrikada bekleyiş sürüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde