TOBB istiyor TÜSİAD diretiyor

TOBB istiyor TÜSİAD diretiyor

Sektörü ikiye bölen perakende yasa tasarısı TOBB ile TÜSİAD'ı da karşı karşıya getirdi

TOBB istiyor TÜSİAD diretiyor
16px
24px
08.04.2010 10:50
ABONE OLgoogle

TOBB da, sektörü ikiye bölen perakende yasa tasarısının çıkması gerektiğini belirtirken TÜSİAD, yasanın sektörde büyümeyi engelleyeceğini savunuyor. Karşı taraf ise söz konusu büyümenin gerçek değil, pay kapmaktan ibaret olduğunu belirtiyor

Yaklaşık 15 yıldır tartışılan, ancak bir türlü çıkarılamayan perakende yasa tasarısı tam bir kör dövüşüne dönmüş durumda. Perakende dünyasını ikiye bölen tasarının çıkmasını piyasanın sağlıklı işlemesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gerekli görürken, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) öncülüğündeki diğer grup direncini sürdürüyor.

YATIRIMLAR DURUR!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Dinçer, "Türkiye'de böyle bir kanuna gerek yoktur. Eğer bu kanun çıkarsa yatırımlar durur" değerlendirmesinde bulundu. Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanlığını da yürüten Haluk Dinçer, piyasanını küçüklerine göre yasa yapılamayacağını belirterek, "Yasanın çıkacağını da sanmıyorum, çıkmamasını diliyorum" dedi.

BÜYÜME GERÇEKÇİ DEĞİL

TÜSİAD ile Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) perakendeye yönelik yasanın çıkmasına yatırımların duracağı ve istihdamın daralacağı gerekçesiyle muhalefet ederken, Türkiye Perakende Federasyonu'nun (TPF) öncülüğündeki karşı grup ise bunun tam aksini savunuyor. TPF Başkanı Şeref Songör, TÜSİAD ve AMPD'nin savunduğu büyümenin gerçekçi olmadığını, kendilerinin pastasından pay kapmaktan başka bir durumun olmadığını dile getiriyor. Haluk Dinçer'in adı geçen buluşmada yaptığı konuşmada, "Şu anda organize perakendenin büyümesi, gelenekselden pay almak şeklinde. Ancak 10 yıl sonra birbirimizle rekabet edeceğiz" şeklindeki sözleri Şeref Songör'ü doğrular nitelikte.

Hisarcıklıoğlu düzenleme istedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Dinçer, piyasanın küçüklerine göre yasa yapılamayacağını belirtirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağlıklı bir perakende sektörü için düzenleme yapılmasını istedi. TOBB ve Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) Kocaeli-Kartepe'de düzenlediği Kartepe Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yasa bu yasama döneminde çıksın istiyorum. Türkiye'deki sermaye birikiminin yol haritası budur. Esnaflığı bitirirsek, sermayeyi ve sanayiyi de bitirmiş oluruz.

Şükrullah Dolu/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde