TOBB'dan Erdoğan'ın teşekkürüne cevap

TOBB'dan Erdoğan'ın teşekkürüne cevap

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, referandum sonucunun Türkiye'nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi yolunda olumlu bir adım olduğunu bildirdi.

TOBB'dan Erdoğan'ın teşekkürüne cevap
16px
24px
13.09.2010 11:37
ABONE OLgoogle

Referandum sonucunu değerlendiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu referandum sonucunun Türkiye’nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi yolunda olumlu bir adım olduğunu söyledi.
 
Hisarcıklıoğlu; “Türkiye 13 Eylül’den itibaren yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme ve heyecan kazanmıştır” ifadesini kullandı.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Türkiye’nin daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğuna dair inancımız teyit edilmiş ve güçlenmiştir.
 
İnsan odaklı, hak ve özgürlükleri teminat altına alan daha kaliteli bir demokrasiye ve buna uygun yeni bir Anayasa yapılmasına yönelik çalışmaların önü açılmıştır.
 
Yeni Anayasa, toplumsal mutabakat metni olmalıdır. Yeni Anayasa çalışmalarına geniş halk kesimlerini temsil eden mesleki ve sivil toplum örgütleri de aktif olarak katılmalıdır.
 
Böyle bir yeni dönemin başlaması, istikrarı ve güven hissini güçlendirecek, ekonominin toparlanma sürecine destek olacaktır.
 
Türkiye’nin sorunlarının çözüm yeri Meclis’tir, çözüm yolu milli iradedir, çözüm aracı katılımcı demokrasidir.
 
Referandum sürecinde ortaya çıkan gergin siyaset tarzının geride bırakıldığı, itidalli ve sağduyulu bir dönemin başlaması toplumun ekseri çoğunluğunun ortak talebidir.
 
Bu çerçevede referandumun sonucu kadar, Sayın Başbakan’ın dün gece yaptığı açıklamayı, ülkenin tamamını kucaklayan ve birleştirici mesajlarını çok olumlu buluyoruz.
 
Bundan sonra hükümetin daha kapsayıcı, muhalefet partilerininse daha yapıcı ve katkı vermeye odaklı bir siyaset tarzı izleyerek, başta yeni bir Anayasa olmak üzere bekleyen reformları hayata geçirmesini arzu ediyoruz.
 
Zira dünya değişirken, Türkiye’nin aynı kalarak hiçbir şey olmamış gibi yola devam edebilmesi mümkün değildir. Ekonomimizin kurumsal altyapısını gelişmiş ülkelerin standartlarına çıkaracak reform ihtiyacı devam etmektedir.
 
Mecliste uzun süredir bekleyen ve reel sektörü güçlendirecek yeni Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu gibi yapısal reformların bir an önce yasalaşması konusuna iktidar ve muhalefetin birlikte sahip çıkmasını bekliyoruz.
 
Öte yandan referandum sürecinde TOBB camiası ile Odalarımız ve Borsalarımız her fikrin açıklıkla ortaya konması ve tartışılması için gereken zemini sağlamak konusunda üzerine düşeni yapmışlardır. Bu vesileyle camiamızdaki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
TOBB bünyesinde farklı görüşler her zaman tartışılır. Fakat bünyesindeki tüm farklılıklara rağmen TOBB camiasının birleştiği ortak bir gelecek vizyonu vardır; Rekabetçi ekonomisi, işleyen demokrasisi, yüksek insani gelişmişlik seviyesi ile dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmuş Türkiye.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde