TOBB'dan Ardahan'a sınır kapısı müjdesi

TOBB'dan Ardahan'a sınır kapısı müjdesi

Ardahan'a gelen Hisarcıklıoğlu, Çamlıçatak köyü mevkisinde davul zurnayla karşılandı.

TOBB'dan Ardahan'a sınır kapısı müjdesi
16px
24px
21.04.2012 23:27
ABONE OLgoogle

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Eskiden sadece karın doyurmak için yapılan tarım ve hayvancılık, bugün para kazanmak için yapılıyor. Niye- Çünkü her yıl dünya nüfusu bir Türkiye kadar artıyor'' dedi.

      ''Ardahan'a Değer Katanlar Ödül Töreni'' için Ardahan'a gelen Hisarcıklıoğlu, Çamlıçatak köyü mevkisinde davul zurnayla karşılandı.

      Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüşen Hisarcıklıoğlu, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) ait Kongre Caddesi'ndeki inşaat alanını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

      Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ndeki ''Ardahan'a Değer Katanlar Ödül Töreni''ne de katılan Hisarcıklıoğlu, Ardahan'da yaşayan kanaat önderlerinin biraraya gelmesiyle ilin kalkınabileceğini, yüreklerin aynı doğrultuda çarpmasıyla şehrin baki olacağını vurguladı.

      Hisarcıklıoğlu, ''Birbirinizi beğenmemezlik etmemelisiniz. Birbirinizi seveceksiniz başka çare yok. Hepimizin bir noksanlığı var. Noksansız olan bir tek Allah'tır. Açığımızı nasıl kapatacağız- Birbirimizi severek kapatacağız. İşte o zaman ortak akıl, istişare, markalaşma öne geliyor'' diye konuştu.

      Gıda fiyatlarının dünyada sürekli arttığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

      ''Eskiden sadece karın doyurmak için yapılan tarım ve hayvancılık, bugün para kazanmak için yapılıyor. Niye- Çünkü her yıl dünya nüfusu bir Türkiye kadar artıyor. Allah öyle bir toprak vermiş ki bize, dünyada ekilebilir arazisi olan 9. ülkeyiz. Böyle bir değerli toprağa sahibiz. Hollanda, Konya kadar olmasına rağmen, tarım ve hayvancılık ürünü ihracatı 70 milyar dolar. Türkiye'nin tarım ve hayvancılık ürünü ihracatı ise 12 milyar dolar. Bunun hesabı öbür tarafta Allah tarafından sorulacaktır...''
      
     ''10 sınır kapısı inşaatına hızla başlayacağız''
     
     Aktaş Sınır Kapısı'nı açmak için tüm çalışmaların tamamlandığına da değinen Hisarcıklıoğlu, ''Türkgözü Sınır Kapısı noktasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile son noktaya geldik. Bizim tarafımızda her şey bitti. Sayın Bakanımız herhalde önümüzdeki hafta karar verecektir. 10 sınır kapısı inşaatına hızla başlayacağız. Eğer önümüzdeki hafta imzalanırsa, bir ay içinde çalışmalara başlarız, çünkü Çıldır Aktaş Sınır Kapısı'na başlama hazırlığımızı yaptık'' diye konuştu.

      Aktaş Sınır Kapısı'nın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sınır kapısı sayesinde Gürcistan üzerinden Azerbaycan'a, oradan da orta Asya'ya giriş noktası açısında önemli olduğunu belirterek, 8 ay içinde inşaatı bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

      Ardahan'ın Türkiye'nin en huzurlu kenti olduğunu ve bu kısmın kendilerini ilgilendirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Huzur olmayan yerde ticaret olmaz. Ticaretin olmadığı yerde de zenginlik olmaz. Burada huzur var. Ticaret için de inşallah altyapılar hazırlanırsa, buna bağlı olarak da zenginlik olacak. Burası müthiş, el değmemiş bakir olan bir servetin üzerinde oturuyorsunuz'' şeklinde konuştu.

      Ardahan'da kaz sektörünün de canlanması gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, kazın etinin sadece Türkiye'de değil, dünyada lüks lokantaların yiyeceği haline geldiğini, tüyünün de aynı değerde olduğunu kaydetti.
      
     Markalaşmanın önemi
     
     Artık markalaşmanın kendileri için en önemli hadise olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, ''Yani buranın kazı, kaşarı ve balı markalaşmalı. Ardahan'ın hedefi sadece Türkiye değil, yanı başında Gürcistan, Azerbaycan var. Hedef büyük olmalı'' dedi.

      Ardahan gibi bölgelerde ulaşımın da önemli olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

      ''Ulaşım olmadan ne üretirsen üret, olmaz. Demiryolu ve havayolu şart. Buraya gelen siyasetçiden neyi isteyeceğinizi bilmeniz lazım. Müthiş potansiyel var, kış turizminde. Ama havaalanı olmadan bu iş olmaz. Erzurum'un Palandöken ile birlikte ufku açıldı. Havaalanından yarım saatte gidiliyor. Bu dünyada örnektir.''

      Hisarcıklıoğlu, girişimci sayısının eksik olduğunu, bunun da muhakkak arttırılması ve kadınların teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

      Konuşmasının ardından, 30 yılını esnaf olarak dolduran ve vergide dereceye girenlere plaket takdim eden Hisarcıklıoğlu, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.
      TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, daha sonra karayoluyla Kars'a gitti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde