TOBB'da seçim başlıyor

TOBB'da seçim başlıyor

TOBB'da genel kurul süreci yarın seçimsiz mali genel kurul ile başlıyor. Genel kurulla birlikte seçim sürecinin de startı verilecek.

TOBB'da seçim başlıyor
16px
24px
30.04.2013 07:56
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde seçim süreci yarın başlıyor. Bu yıl seçimlerle ilgili olarak alınan erteleme kararıyla bir ilk yaşanacak ve TOBB merkez yönetimi için iki kez genel kurul yapılacak. İlk genel kurul yarın seçimsiz “mali genel kurul” olarak gerçekleştirilecek. Aynı gün Türkiye’deki oda ve borsaların seçim süreci de başlayacak, genel kurulun ağustosta yapılması öngörülüyor.

Deniz Ticaret Odası için ilk

 Seçim sürecinin başlaması gözleri, oda ve borsalardaki adaylara çevirdi. Şu an için İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan meclis başkanı İbrahim Çağlar bu koltuk için en favori isim olarak görülüyor. Bu odada seçim 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

İstanbul Sanayi Odası içinse yine aynı odada meclis başkanlığı yapan Erdal Bahçıvan adaylığını açıkladı. Ancak Tanıl Küçük’e yönelik ciddi bir adaylık baskısı olduğu biliniyor. Bu odanın kaderini de Küçük’ün aldığı karar belirleyecek. İstanbul Deniz Ticaret Odası ise yıllar sonra iki isim arasından başkanını seçmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar seçimlere tek adayla giden oda için bu kez hem mevcut başkan Metin Kalkavan aday hem de Salih Zeki Çakır. 

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için de iki isim yarışacak. İsimlerden biri TOBB Yönetim Kurulu üyesi olan ve halen meclis başkanlığı görevini yürüten İlhan Parseker. Diğer aday ise, kulislerde “MÜSİAD’ın adayı” olarak konuşulan İbrahim Burkay.

Ege Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası’nda ve Ankara ’daki odalarda ise şu anda sürpriz bir değişiklik beklenmiyor. Oda ve borsa seçimlerinde dikkatlerin yöneldiği bir diğer yer ise Diyarbakır. Diyarbakır için tarihinde ilk kez bir kadın aday yarışıyor. Filiz Bedirhanoğlu oda başkanlığı için adaylığını açıklamış durumda. Oda ve borsa seçimlerinin ardından ise TOBB seçimi yapılacak.

EN YÜKSEK ADAYLI SEÇİMLER YAPILACAK

TOBB’a bağlı 365 oda ve borsada seçim yapılacak.
 Seçim sürecinde 14 bin meclis üyesi de seçilecek.
1400 delege TOBB’un yönetimine karar verecek.
 TOBB’un 1 milyon 300 bin üyesi bulunuyor.
TOBB tarihinde en yüksek adaylı seçimler bu yıl yapılıyor.

Neşe Karanfil/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde