TOBB: İşsizlik oranında artış devam eder

TOBB: İşsizlik oranında artış devam eder

TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, yeni açıklanacak mayıs ayı işsizlik oranının yüzde 9,1 olacağını tahmin etti.

TOBB: İşsizlik oranında artış devam eder
16px
24px
10.08.2015 05:34
ABONE OLgoogle
Son dönemde başarılı ekonomik tahminleriyle dikkati çeken TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi  (SPM), çalışma hayatıyla ilgili yeni raporunu açıkladı.

Bu kapsamda SPM, gelecek hafta açıklanacak 2015 yılı Mayıs ayı işsizlik oranının yüzde 9,1 olacağı tahmininde bulundu. Bu durumda işsizlik geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan artış gösterecek ve artış eğilimi devam edecek.

Tarım dışı oran yüzde 11,2

Mer­ke­zin ha­zır­la­dı­ğı ra­por­da ta­rım dı­şı iş­siz­lik ora­nı­nın da yüz­de 11,2 ger­çek­leş­me­si­nin ön­gö­rül­dü­ğü bil­di­ril­di. Bu du­rum­da ta­rım dı­şı iş­siz­lik­te ge­çen yı­lın ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re 0,5 pu­an ar­tış ya­şa­na­cak. 2014 yı­lı Ma­yıs ayın­da yüz­de 11,7 olan mev­sim­sel­lik­ten arın­dı­rıl­mış ta­rım dı­şı iş­siz­lik ora­nı ise bu ma­yıs­ta de­ğiş­me­ye­cek.

İstihdam oranı yüzde 47

Yine, 2015 yılı Mayıs ayında istihdam oranının yüzde 47, sanayi istihdamının 5 milyon 375 bin kişi olmasının beklendiği ifade edilen rapora göre Nisan 2015’te, yıllık bazda imalat sektöründe istihdam 53 bin kişi azaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde