TOBB Girişimciler Kurulu'na kimler seçildi?

TOBB Girişimciler Kurulu'na kimler seçildi?

31 kişiden oluşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’na da 17 yeni isim girdi. TOBB Genç Girişimciler Kurulu’na yeni giren 14 isim arasında Acun Ilıcalı da yer aldı.

TOBB Girişimciler Kurulu'na kimler seçildi?
16px
24px
25.02.2015 06:41
ABONE OLgoogle
31 kişiden oluşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’na da 17 yeni isim girdi. Kadın Girişimciler Kurulu yönetiminde Evrim Aras’ın yanısıra Akademisyen Ayfer Yılmaz, Ceceli Okulları’ndan Nurten Ceceli Alkan, Karon Mühendislik’ten Ruhsar Pekcan, Kale Grubu’ndan Zeynep Bodur Okyay yer aldı.

43 kişilik TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nda ise Ali Sabancı’nın yanısıra Tüyap Fuarcılık’tan Cihat Alagöz, Turkven’den Göktekin Dinçerler, Koton Mağazacılık’tan Gülden Yılmaz ve Habitat İçin Gençlik Derneği’nden Sezai Hazır görev aldı. Genç Girişimciler Kurulu’na giren 20 yeni isim arasında en dikkat çekenleri ise TV yapımcısı Acun Ilıcalı, TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TAV’dan Pelin Akın, Twigy’den Sinan Öncel ve Kalkavan Holding’den Ziya Kalkavan oldu.

'Kamuda kadın girişimcilere avantaj sağlansın'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de işsizliğin artmaması için her yıl 90 bin yeni girişimciye ihtiyaç olduğunu belirtirken, kamu alımlarında kadın girişimcilere fiyat avantajı ve kota uygulanmasını talep etti. 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu önceki gün yapılan seçimlerle yeni başkanları belirledi. TOBB bünyesindeki Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na da Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı seçildi.

Her iki kurulla ilgili yeni yönetimin kamuoyuna tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de her yıl 900 bin kişiye yeni istihdam sağlanması gerektiğini belirtirken, bunun kamu eliyle yapılamayacağını söyledi.

Bu kapsamda her yıl en az 90 bin yeni girişimciye ihtiyaç olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün 30 yılda müthiş bir zenginleşme hikayesi yazdığını aktardı. Bu başarıların da yetmediğini ve vatandaşları bugünkünden 2.5 kat daha zengin yapma hedefi bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Sihirli sözcük girişimcilik, bizim Japonya seviyesine çıkabilmek için 2 milyon yeni firmaya ihtiyacımız var” dedi.

TOBB girişimlere başladı 

Hisarcıklıoğlu, yeni girişimcilerin oluşması için çok sayıda adım attıklarını belirtirken, bunlara yeni birini daha eklemek istediklerini söyledi. Kamu alımlarında yerli ürünlere yüzde 15 fiyat avantajı sağlanmasına ilişkin düzenlemenin Türk sanayicisine çok büyük fırsat sunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şimdi bunun kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda bir adım ileriye tanışması gerektiğini söyledi. ABD’de bazı eyaletlerde kadın girişimcilere kamu alımlarında fiyat avantajı sağlandığını ve bazı kota zorunlulukları getirildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de de bu desteğin sağlanması için girişimlerde bulunduklarını anlattı. 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına üçüncü kez seçilen Ali Sabancı, kurul olarak bugüne kadar 55 bin gençle irtibata geçtiklerini belirtirken, rekabete katkıda bulunduklarını söyledi. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras ise şiddet eğiliminin arttığı bugünlerde toplumda kadın duyarlılığını artırmak istediklerini bildirdi. Rol modellerin sayısı arttıkça ülkenin daha güçleneceğinin altını çizen Aras, yeni dönemde bunların çoğalacağını kaydetti.

Ali Sabancı ve Evrim Aras başkan seçildi 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun yaklaşık bir ay süren il seçimlerinde belirlenen yöneticiler önceki gün birlik merkezinde bir araya gelerek yönetim kurullarını seçti. Genç Girişimciler Kurulu’na TV8’in sahibi Acun Ilıcalı'nın yanı sıra TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Markafoni, Simit Sarayı, Yemek Sepeti gibi şirketlerin sahipleri de girdi. Kurulların yeni yönetimleri şu şekilde oluştu: 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu 
Başkan: Ali Sabancı-Pegasus 
Başkan Yardımcıları: Cihat Alagöz-TÜYAP Fuarcılık Göktekin Dinçerler-Turkven Gülden Yılmaz-Koton Sezai Hazır-Habitat İçin Gençlik Derneği 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu 
Başkan: Evrim Aras-Aras Kargo 
Başkan Yardımcıları: Ayfer Yılmaz-Akademisyen Nurten Ceceli Alkan-Ceceli Okulları Ruhsar Pekcan-Karon Mühendislik Zeynep Bodur Okyay-Kale Grubu
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde