TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 160 Milyar TL alacağımızı ödeyin. Devlet alacağına şahin, borcuna karga

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 160 Milyar TL alacağımızı ödeyin. Devlet alacağına şahin, borcuna karga

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Devlet alacağına şahin, borcuna karga'' ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 160 Milyar TL alacağımızı ödeyin. Devlet alacağına şahin, borcuna karga
16px
24px
02.11.2018 05:12
ABONE OLgoogle

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nun 1985'te çıktığını ve o günden bu yana özel sektör olarak, devletten birikmiş KDV alacakları olduğunu belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Devlet alacağına şahin, borcuna karga'' ifadelerini kullandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2018 yılı Geleneksel Ödül Töreni'nde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Haziran ayından itibaren hükümet ve bakanlara sorunların anlatıldığını belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

15 milyon istihdam eden 1.5 milyon TOBB üyesi nezdinde asgari ücret desteğinin devam etmesi, SGK primlerinin sıkıntılı olan devrede belli süre ertelenmesi ve işletme sermayesi olarak kullanılması taleplerinin hükümete iletildiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Sıkıntıda olan üyelerimizin işçi maaşlarının işsizlik sigortasından ödenerek, kısa çalışma ödeneğinin aktifleşmesi ki, bununla ilgili kanunumuz yürürlükte ve devreye girmesini istedik" diye konuştu.

'160 MİLYAR TL ALACAĞIMIZI ÖDEYİN'

1985 tarihinde KDV Kanunu'nun çıktığını, o günden bu yana özel sektör olarak, devletten birikmiş KDV alacakları olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Devlet alacağına şahin, borcuna karga. Bizim devlete bir kuruş borcumuz olsa bir saat geciktirsek hem ceza hem faiz ödüyoruz.

Devlet 1985'ten bu tarafa KDV alacağımızı bize ödemiyor. Rakam ne, 160 milyar TL. Diyoruz ki, bu KDV alacağımızı ödeyin bize. Bizim alacağımız, kamuya borcumuzu, onu hiç olmazsa oraya sayın. Şu devrede 160 milyar TL'nin eğer piyasalara bir girdiğini düşünün, ekonominin ne kadar canlanacağını tahmin edin.

En azından o da olmazsa bankalara teminat olarak verebilme şansını bize tanısın diye talep ediyoruz. İnşallah bununla ilgili kısmı da çalışıyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde