TMSF, yıldızlı otel arsası satacak

TMSF, yıldızlı otel arsası satacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Balkaner Grubu'ndan devraldığı Muğla'nın Marmaris ilçesindeki turistik tesis arazisini yeniden satışa çıkardı.

TMSF, yıldızlı otel arsası satacak
16px
24px
11.12.2011 16:09
ABONE OLgoogle

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Balkaner Grubu'ndan devraldığı Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 40 bin 770 metrekarelik 48 milyon lira muhammen bedelle yeniden satışa çıkardı.

TMSF yetkililerinden alınan bilgiye göre, Siteler Mahallesi Boynuzbükü mevkisinde satışa çıkartılan arazi, alışveriş ve turizm tesislerinin yoğunlukta olduğu bir bölgeye yer alıyor. Denize sıfır konumdaki arazinin, Cumhuriyet Bulvarı'na yaklaşık 150, sahile inen yan yola ise yaklaşık 250 metre uzunluğunda cephesi bulunuyor.

İmar plan notlarında, ''Turistik Tesis Alanları içerisinde 20 bin metrekare ve üstü parseller oluşturularak turistik tesis yapılması halinde emsal 1,60 ve 5 kat olarak uygulanacaktır'' bilgisinin yer aldığı öğrenilen arazinin, diğer plan notlarında ise şu ifadeler yer alıyor:

''Turistik tesislerin bodrum katlarında yapılacak bar, gece kulübü, diskotek, mutfak, hamam, yüzme havuzu, turizm belgeli toplantı salonu ve jimnastik salonu gibi mahallerin kullanım alanları inşaat emsaline dahil değildir. Plan bütününde, turistik tesislerde inşaat alanı mevcut emsal kararına göre oluşan inşaat alanının yüzde 20 oranında artırabilir. Ancak bu artış çatı katı olarak kullanılacaktır.''

8 kez ihaleye çıktı

İlk defa 14 Aralık 1996 yılında 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan turistik arsa, bu fiyattan alıcı bulamadı. Daha sonra yapılan ekspertiz çalışmaları ve fiyat araştırmaları sonucu satışa çıkış bedeli düşürülen arsa, farklı zamanlarda 8 kez ihaleye çıktı.

40 bin 770 metrekare genişliğindeki turistik tesis alanının ihalesinin, 19 Aralık 2011 tarihinde saat 14.00'da açık artırma yöntemiyle Büyükdere Caddesi No 143 Esentepe İstanbul adresinde yapılacağı bildirildi.

7 yıldızlı otel yapılsın

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, arazinin defalarca ihaleye çıkarıldığına ve satışının yapılamadığına dikkati çekti. Marmaris'in nitelikli turistik tesise ve yatağa ihtiyacı olduğunu belirten Acar, ''Fransa, İskandinav ülkeleri ve Hollanda'dan Marmaris'e turist getirmek isteyen çok sayıda turizm şirketi var. Bunlar, en az 250 odalı bir lokomotif bir otel istiyorlar. Böyle bir otel olursa, bölgeye ek uçak seferleri ile daha fazla nitelikli turist gelecek'' dedi.

Arazinin büyüklüğüne işaret eden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İhaleye çıkarılan araziye 7 yıldızlı bir turistik tesis yapılarak kongre turizmi için kullanılabilir. Marmaris'in 7 yıldızlı bir tesise ihtiyacı var ve kurulacak tesis çok iyi para kazanır. Bir an önce bir turizmcinin buraya alarak nitelikli bir tesis yapması lazım. 'Bize gelen talepler, bölgeye rezidans yapabilir miyiz' şeklinde. Biz bu tür taleplere, 'Yapamazsınız' yanıtı veriyoruz. Bizim isteğimiz bölgeye nitelikli turizm tesisi yapılması yönünde. Araziyi turizm amaçlı olarak alacak her yatırımcının başımızın üzerinde yeri var.''

Turizmciler ise arazinin çok değerli bir konumda olduğuna dikkati çektiler. Bölgede kongre turizmi açısından tesis eksikliği bulunduğunu vurgulayan turizmciler, Marmaris'e kongre turizmine uygun bir turistik tesis yapılması halinde deniz, hava, ve kara taşımacılığına elverişli olan ilçenin, Antalya'dan sonra önemli bir kongre merkezi haline gelebileceğine işaret ettiler.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde