TMSF'nin en iyi müşterisi!

TMSF'nin en iyi müşterisi!

BAKLİYAT KRALI TORUNLAR GIDA, TMSF'NİN EN İYİ MÜŞTERİLERİ ARASINDA YER ALIYOR.

TMSF'nin en iyi müşterisi!
16px
24px
10.09.2005 00:00
ABONE OLgoogle

TMSF'nin en iyi müşterilerinden Bakliyat kralı Torunlar'ın adı şimdi de TGRT'yle anılıyor. Star Medya Grubu'nun ihalesine gireceği konuşulan Torunlar Gıda'nın AKP Milletvekili Vahit Kiler ile de 'şeker' ortaklığı var.

Netsel Marina, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, Telsim'in Zincirlikuyu'daki arsasından sonra kamuoyunda 'Bakliyat Kralı' olarak ünlenen Torunlar Şirketler Grubu, Star Grubu'nda da ortaya çıktı. Star'ın ihalesine katılmak için dosya aldığını ifade eden Torunlar Gıda'nın patronu Mehmet Torun'un bir yandan da Enver Ören'in TGRT'siyle de ilgilendiği biliniyor. Son bir yılda popüler olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Özelleştirme İdaresi'nin ihalelerinde boy gösteren Torunlar Gıda ve patronları olan iki kardeşin kökü küçük bir bakkal dükkanına dayanıyor. Erzincan'dan kalkıp İstanbul'a gelen baba Osman Torun, Tahtakale'de bir bakkal dükkanı açıyor. Bu dükkanda hububat, bakliyat ticareti yapılmaya başlanıyor. Ardından Rami'de toptan ticarete soyunuyorlar. Torunlar Gıda'yı ise iki kardeş Aziz ve Mehmet Torun 1983'te kuruyor. O günleri medyaya daha yakın isim olan Mehmet Torun, "Tencerede pişirip kapağında yerdik" diye anlatıyor. İşte bakkal dükkanından çıkan Torunlar Gıda'nın bugün yaklaşık 100 milyon doların üzerinde bir cirosu bulunuyor. Gıdanın yanı sıra inşaat sektöründe de faaliyet gösteren Torunlar Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Bursa'daki Zafer Plaza'nın da sahibi.

ŞEKER İLGİSİ
Geçen yıl ÖİB'den 23.8 milyon dolara Kütahya Şeker Fabrikası'nı alan Torunlar Gıda'nın ihaleyi alma hikayesi de ilginç. İhalede Kiler Grubu ile çekişen Torunlar, tesisi aldıktan sonra bu kez "ortak olarak" aynı masaya oturdu. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in aile şirketi olan Kiler Marketleri ile ilgili ortaklığın yadırganacak bir yanı olmadığını söyleyen Torunlar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun daha önce "Kiler ile yıllardır ticaret yapıyoruz. Sonra da ortaklık kurduk. Bunun kesinlikle bir siyasi anlamı yok" demişti. Torunlar ismi yakın zamanda TMSF'nin elindeki araziyi Finansbank'ın sahibi olan Hüsnü Özyeğin'den kapmasıyla da anıldı.

Sabah

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde