TMSF ile Çukurova arasında şok gelişme

TMSF ile Çukurova arasında şok gelişme

TMSF’nin, İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Çukurova Grubu’na ait Show TV ve BMC şirketine el koymasıyla ilgili Asliye Ticaret Mahkemelerine açtığı 28 alacak davasında yeni bir gelişme yaşandı.

TMSF ile Çukurova arasında şok gelişme
16px
24px
28.12.2014 06:31
ABONE OLgoogle
TMSF’nin, İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Çukurova Grubu’na ait Show TV ve BMC şirketine el koymasıyla ilgili Asliye Ticaret Mahkemelerine açtığı 28 alacak davasında yeni bir gelişme yaşandı. TMSF ile Çukurova Grubu, borçların ödenmesi konusunda “anlaştıklarını” belirterek mahkemeye “Davaların düşürülmesini istiyoruz” diye dilekçe sundu.

KALAN 4.5 MİLYON DOLAR SİZE YETER

TMSF’nin Çukurova grubuna ait şirketlere borçları nedeniyle el koymasıyla ilgili Asliye 1. ve 2. Ticaret Mahkemeleri’ne açtığı 28 alacak davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Taraf’ın ulaştığı dilekçelere göre, Çukurova grubu, mahkemeye Show TV ve diğer satışlardan kalan 4.5 milyon doların, iki mahkemede devam eden toplam 28 davaya konu olan borç tutarını karşılayacağını savunan dilekçe sundu.

Dilekçede, “Show TV’nin satışından elde edilen gelirden, davacı TMSF nezdinde 4.5 milyon USD kalmıştır. Bu tutar ile BMC ihale bedelinden üçüncü şahıs ve kamu borçları ödendikten sonra artacak tutarların, müvekkillere iadesi söz konusu olacak, dolayısıyla TMSF’ye olan borçların kapatılması için kullanılacaktır” dendi. Çukurova grubu, Show TV’nin satışından elde edilen 86 milyon doların, TMSF tarafından diğer medya şirketlerinin finasmanında kullanıldığı, TMSF’nin kendi kasasından ödeme yapmadığı savunuldu.

TMSF: BORÇLARI KAPATMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bunun üzerine TMSF mahkemeye, Çukurova’nın teklifinin kabul edilmesinin “mümkün” olmadığını savunan bir dilekçe sundu. TMSF yedi sayfalık itiraz dilekçesinde, Çukurova’nın ödemelerini hala yapmadığını, borçların ödenmediğini hatta borçlara faiz eklendiğini, Show TV’nin satışından elde edilen rakamın Çukurova’nın borçlarını kapatmasının ise mümkün olmadığını savundu.

TMSF’DEN ŞOK ATAK: DAVALAR DÜŞSÜN

Çukurova ile TMSF arasındaki anlaşmazlığın restleşme noktasına geldiği bir dönemde, TMSF’den sürpriz bir atak geldi. 4 Aralık’ta mahkemeye sunulan dilekçede TMSF, Çukurova ile karşılıklı olarak anlaştıklarını belirtti.

Dilekçede TMSF, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’e açılan 15 dava hakkında “Davanın konusuz kalmış olmasının nedeniyle dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına dair” karar verilmesini istedi. TMSF’nin 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde bulunan 13 davaya da aynı dilekçeleri vermesi ve mahkemeler anlaşma konusunda “gerekçe” sormadığı için davaların düşmesi bekleniyor. Adli kaynaklar ise, TMSF’nin önde “Kabul edilemez” dediği ‘davalar düşsün’ talebini birkaç ay sonra kabul etmesinin şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.
Aysun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde