TMSF eski yöneticiden parasını tahsil edecek

TMSF eski yöneticiden parasını tahsil edecek

TMSF, eski yöneticilerinden 485 Bin TL para istiyor

TMSF eski yöneticiden parasını tahsil edecek
16px
24px
29.10.2012 05:51
ABONE OLgoogle

TMSF, eski yöneticileri 1.Tahsilat Dairesi Başkan Vekili Fethi Çalık ile aynı dairede grup başkanı olan Taner Yalçın'a, haksız olarak Levent Yatçılık şirketine komisyon ödendiği iddiasıyla dava açtı.

Danıştay'ın kararıyla soruşturma izni verildiğini belirten TMSF avukatı, "Princess T isimli yatın 3 milyon 105 bin dolarlık satış bedeli içinden 217 bin 350 doların Levent Yatçılık şirketine komisyon ücreti olarak ödenmesi üzerine Yalçın ve Çalık'a görevi kötüye kullanma suçundan ceza davası açılmıştır. Bu davayla ilgili üç ay önce çıkan son raporda komisyon tutarının TMSF tarafından haksız yere ödendiği iki davalının sorumlu olduğu belirtilmiştir. Müvekkil TMSF'nin zararının davalılardan tahsilini talep ediyoruz" denildi.

TMSF'nin avukatı, eski iki yöneticisine müvekkil Fon'u zarara uğrattıkları iddiasıyla 217 bin 350 dolarlık (484 bin 594 lira) alacak davası açtı.

Avukat Sami Türker'in dava dilekçesinde olay şöyle anlatıldı: Bir kamu kurumu olan TMSF'de Fethi Çalık 1.Tahsilat Dairesi Başkan Vekili, Taner Yalçın da aynı dairede Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde