TMSF'den Başkan Yardımcısı'na şok!

TMSF'den Başkan Yardımcısı'na şok!

TMSF, Fon’un eski Başkan Yardımcıları’ndan Fethi Çalık ile ilanı Resmi Gazete'de yayımladı

TMSF'den Başkan Yardımcısı'na şok!
16px
24px
22.03.2013 10:26
ABONE OLgoogle

TMSF, halen kurumda müşavir olarak çalışan Fon’un eski Başkan Yardımcıları’ndan Fethi Çalık'ı, özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve gelmeyenlere uygulanan devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesi için, Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti.

TMSF’nin, Fon Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Eski Başkan Yardımcısı olan Fethi Çalık’la ilgili ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşadamı Celal Sadıkoğlu’nun aracılık ettiği yat satışlarında piyasa koşullarının üzerinde komisyon ödenmesi ve bu yolla kamunun zarara uğratılmasıyla ilgili soruşturmalar kapsamında yargılanan Fethi Çalık ile ilgili ilanında, TMSF personeli (müşavir olarak görev yapan) Çalık’ın savunması istendi.

İlanda, Fon Denetim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart 2013 tarih ve DS-2013/1 nolu Disiplin Soruşturma Raporu’na göre, 657 sayılı DMK’nun 125. maddesi gereğince özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve gelmeyenlere uygulanan devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesi gerektiği kanaatine ulaşılması üzerine, olayın Fon Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiği bildirildi. İsnat edilen fiil ile ilgili olarak Fethi Çalık’ın savunması istendiğine dikkat çekilen ilanda, ancak kuruma ve adli makamlara bildirdiği adresinde bulunamadığı gibi adres kayıt sisteminde bulunan adresinin silinmesi sebebiyle kendisine tebligat yapılamadığı ve tebligata elverişli adresi tespit edilemediği vurgulandı. Bu sebeple, talep edilmesi halinde hakkındaki soruşturma evrakının bir nüshasının Fon ana hizmet binasında mesai saatleri içerisinde incelemeye hazır tutularak, konuya ilişkin yazılı savunmanın 7 gün içerisinde Fon Yüksek Disiplin Kurulu’na verilmesi ilan edildiği bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde