TMSF'de vahim haberler: Emekli yöneticilere ballı ödeme

TMSF'de vahim haberler: Emekli yöneticilere ballı ödeme

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından emekliye ayrılan fon yöneticilerine, çalışıyormuş gibi 2 yıl süreyle maaş ve tüm özlük haklarının ödendiği ortaya çıktı.

TMSF'de vahim haberler: Emekli yöneticilere ballı ödeme
16px
24px
05.11.2017 13:08
ABONE OLgoogle

FETÖ'den el konulan 1.019 ayrı şirketi yönetimine alan ve 30.9 milyar liralık rezervi bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından emekliye ayrılan fon yöneticilerine, çalışıyormuş gibi 2 yıl süreyle maaş ve tüm özlük haklarının ödendiği ortaya çıktı.

Sayıştay denetim raporunda, emekliye ayrılan TMSF eski üyelerine 2014'te 138 bin 604 TL, 2015'te 217 bin 810 TL, 2016'da 291 bin 819 TL olmak üzere 3 yılda toplamda 648 bin 233 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

MUHALEFET İSYAN ETTİ

Muhalefet milletvekilleri TMSF'nin eski kurul üyelerine 2 yıl boyunca yaptığı “ballı ödemeye'' isyan etti. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Adam emekli olmuş ama 2 yıl daha maaş ödemişsin. Bu konuyu özel olarak görüşmek gerekir'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da, ‘'Bu nasıl bir kurum? Devleti iyi bildiğimi düşünürüm ama bunu anlayamadım'' diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da yapılan ödemeleri eleştirdi.

İLGİNÇ SAVUNMA: YASA BÖYLE

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yapılan ödemeleri savundu. Gülal, ‘'Bu konuda bir engel yok. 5411 sayılı kanunda, ‘Süresi dolan kurul üyesine 2 yıl boyunca tüm özlük hakları ödenir' deniyor. Bunu kesen tek şey yeni bir göreve atanması ve yeni bir işe başlamasıdır. Ayrılan kurul üyelerine bu kanun kapsamında özlük haklarını ödedik. Yine ayrılacak arkadaşlarımız varsa, bu hükümler çerçevesinde ödemeye devam edeceğiz. BDDK'da aynı uygulama var. Biz özerk bir bütçe yapıyoruz” dedi.

Kamil Elibol/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde